Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
"Πάσα" Λογοθέτη σε Λαλιώτη

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι ο σημερινός δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης είναι το καλύτερο εκτελεστικό όργανο της κυβερνητικής πολιτικής. Χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Στ. Λογοθέτης πρότεινε στον υπουργό Περιβάλλοντος να διαθέσει ένα δισ. από τα χρήματα του ΕΤΕΡΠΣ για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ 800 θέσεων και τριώροφου εκθεσιακού κέντρου στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται επί της 34ου Συντάγματος στην είσοδο της πόλης.

Πρόκειται για τον μοναδικό ελεύθερο χώρο σε όλη την πυκνοδομημένη περιοχή και η τελευταία ελπίδα για τη δημιουργία εκεί ενός πνεύμονα πρασίνου. Υπόσχεση εξάλλου που είχε δώσει και ο Στ. Λογοθέτης πριν οχτώ χρόνια για να την ξεχάσει, όπως ξέχασε και πολλές άλλες.

Οι μόνοι που έχουν αντιταχθεί στα σχέδια Λαλιώτη - Λογοθέτη, υποστηρίζοντας αταλάντευτα τον αγώνα των κατοίκων, είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας και Κώστα Τζατζάνης.Γι' αυτό ο Στ. λογοθέτης έχει στραφεί εναντίον τους, κατηγορώντας τους ως "καταστροφείς του Πειραιά" (!!!), επειδή υπερασπίζονται έναν ελεύθερο χώρο από τα νύχια των εργολάβων. Στη χτεσινή μάλιστα συνέντευξη προσπάθησε να τους παρουσιάσει σαν συνεργάτες (!) του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκη και του υφυπουργού Εσωτερικών Λ. Παπαδήμου,στον εναντίον του αγώνα. Σαν "αποδεικτικό" στοιχείο επικαλέστηκε την αποδοχή από τον Λ. Παπαδήμα ένστασης των Π. Σαλπέα και Κ. Τζατζάνη κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή του γκαράζ. Αυτό που έκρυψε ο δήμαρχος Πειραιά ήταν ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών αναγκάστηκε να κάνει δεκτή την προσφυγή, φοβούμενος να καλύψει το διπλασιασμό του κέρδους του εργολάβου που επέτρεπε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακολούθησε όμως το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ που "νομιμοποιεί" την οικοδόμηση του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ