Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θετικά μηνύματα

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Συνήλθε προχτές σε έκτακτη Σύνοδο το ΚΣ της ΚΝΕ, για να εκτιμήσει τη δράση της Οργάνωσης ενόψει των εκλογών της 1ης Απρίλη. Σε ανακοίνωσή του το ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει:

"Στην έκτακτη Σύνοδό του το ΚΣ της ΚΝΕ συζήτησε τη δράση της Οργάνωσης μπροστά στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές και εκτίμησε ότι τα θετικά μηνύματα που έρχονται από τους χώρους των φοιτητών και σπουδαστών είναι θετικά, υπάρχει έδαφος για να εκφραστεί η αντεπίθεση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην αντιεκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" της κυβέρνησης. Κερδίζει όλο και πιο πλατιά στους φοιτητές η λογική των αγώνων για την κατάκτηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή. Το ΚΣ εκτιμά ότι οι Κνίτες και οι Κνίτισσες δίνουν τη μάχη μαζί με εκατοντάδες νέους, που είναι συσπειρωμένοι στα ψηφοδέλτια των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, ψηφοδέλτια ενότητας και αγώνα, σ' όλες τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εκεί όπου οι ΠΚΣ, με τη δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα, έδειξαν συνέπεια και μαχητικότητα, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των φοιτητών, απέδειξαν ότι είναι η μόνη παράταξη που παλεύει, ουσιαστικά και πολύμορφα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Το ΚΣ συζήτησε για την πορεία ανάπτυξης της Οργάνωσης προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ και εκτίμησε ότι υπάρχει σχετική καθυστέρηση στον τομέα αυτό, σε σχέση με το στόχο που έχει βάλει στην 6η Σύνοδό του. Αυτή τη στιγμή η Οργάνωση έχει φτάσει το 45% του στόχου της, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πίσω από τις εκφρασμένες δυνατότητες που η δράση μας στο κίνημα της νεολαίας, η επαφή μας με τη νέα γενιά καθημερινά αναδεικνύει. Το ΚΣ καλεί τα μέλη και τα στελέχη της Οργάνωσης να δώσουν με ενθουσιασμό και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη της μαζικοποίησης της Οργάνωσης, προσανατολίζοντας πολύμορφα όλη τη δράση τους σ' αυτό το καθήκον. Ο φιλόδοξος και ρεαλιστικός στόχος της ορμητικής ανάπτυξης της Οργάνωσης μπορεί να υλοποιηθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ