Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
ΟΧΙ στις ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι κάτοικοι του Λιτόχωρου, της Κατερίνης και οι φίλοι της ειρήνης από τη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν το πρωί της Κυριακής την αντίθεσή τους στα σχέδια του ΝΑΤΟ να κατασκευάσει λιμάνι στην περιοχή του Λιτόχωρου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης και πλαισιώθηκε από φορείς του νομού.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε πορεία οπαδών της ειρήνης από Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε από τα στρατόπεδα της περιοχής και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Λιτόχωρου, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση με κεντρικό ομιλητή τον Γρηγόρη Πετρόπουλο,οργανωτικό γραμματέα της ΕΔΥΕ. Η συγκέντρωση ενέκρινε ψήφισμα που καταγγέλλει την κατασκευή των ΝΑΤΟικών εγκαταστάσεων και απαιτεί άμεση αποχώρηση της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό σχηματισμό, που στο όνομα της "νέας τάξης" ματοκυλίζει τους λαούς των Βαλκανίων και όλου του κόσμου. Το ψήφισμα παραδόθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, λόγω απουσίας του δημάρχου, που υποσχέθηκε ότι θα το θέσει για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε συγκέντρωση στην πλατεία της Κατερίνης με ομιλητή και πάλι τον Γ. Πετρόπουλο, όπου αφού ανέλυσε τους κινδύνους για το λαό της περιοχής που εγκυμονούν τα ΝΑΤΟικά σχέδια, κάλεσε όλους τους κατοίκους να αγωνιστούν για τη ματαίωση των σχεδίων αυτών.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Μιχάλης Σπυριδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ