Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Παιχνίδια διαπλοκής και εντυπώσεων

Μια χτεσινή συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας στα ΝΕΑ αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τις σχέσεις μεταξύ Σημίτη - Τσοχατζόπουλου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κυβερνητικού εκπροσώπου να επιχειρεί να δώσει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι οι δηλώσεις του υπουργού κάθε άλλο παρά πέρα από τη γενική γραμμή πλεύσης της κυβέρνησης κινούνται, καθώς ο Α. Τσοχατζόπουλος, ικανοποιώντας τις προσωπικές του ανάγκες και για να παίζει το χαρτί του "διαφορετικού" έναντι του πρωθυπουργού, μπορεί να μιλά για "κόστος προσαρμογής που θα πληρωθεί από τους μισθωτούς", σε ό,τι αφορά την υποτίμηση, αλλά ούτε με την υποτίμηση διαφωνεί, ούτε με την κυβερνητική πολιτική. Ενδεικτικό είναι ότι τάσσεται αναφανδόν υπέρ των μέτρων για "ευελιξία στην αγορά εργασίας". Είναι ενδεικτικό ότι παράγοντες της Χαρ. Τρικούπη έλεγαν πως τα όσα λέει ο Α. Τσοχατζόπουλος είναι με άλλα λόγια αυτά που λέει ο Σημίτης.

Αξιοσημείωτη είναι πάντως η αξιοποίηση της εν λόγω συνέντευξης από την εφημερίδα του συγκροτήματος Λαμπράκη, που την παρουσίασε χτες με τίτλο "Ν' αλλάξει τώρα η οικονομική πολιτική"... Κάτι που βεβαίως δεν υποστηρίζει ο υπουργός στη συνέντευξή του, αλλά αυτό καμία σημασία δεν έχει για όσους θέλουν να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, διαμορφώνοντας τις όποιες εικόνες τους ευνοούν στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Πρέπει να αναφερθεί, τέλος, ότι οι πιέσεις Λαμπράκη για περισσότερες απολαβές στο καθεστώς της διαπλοκής συμφερόντων μεταξύ πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου είναι αυξημένες την τελευταία περίοδο και εκδηλώθηκαν με αφορμή τις άδειες για την ψηφιακή τηλεόραση που εξετάζει η κυβέρνηση.

Τέλος, το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη με θέμα την υποτίμηση και την πορεία της οικονομικής πολιτικής στην προοπτική της ΟΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ