Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απέχει η ΠΕΑΕΑ από τις γιορταστικές εκδηλώσεις

Χωρίς τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης θα γιορταστεί και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Η ΠΕΑΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας αποχώρησε από τις κεντρικές εκδηλώσεις της πόλης έπειτα από την πρόσκληση που έστειλε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης με εντολή της κυβέρνησης προς την οργάνωση της ΠΑΟ, που - όπως είναι γνωστό - κατά τη διάρκεια της κατοχής συνεργάστηκε με τους Γερμανοφασίστες κατακτητές και πολέμησε ενάντια στο λαό της πατρίδας μας.

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την κυβέρνηση και τον νομάρχη Θεσσαλονίκης γι' αυτήν την ενέργεια και να απαιτήσουν την κατάργηση του νόμου που αναγνωρίζει τους συνεργάτες των κατακτητών σαν αντιστασιακούς.

Οι αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ ζητούν από την κυβέρνηση και το νομάρχη Θεσσαλονίκης την κατάργηση του χουντικού νόμου που αναγνωρίζει την οργάνωση της ΠΑΟ σαν αντιστασιακή οργάνωση και τονίζουν ότι δεν πρέπει να προβάλλεται από τις εθνικές επετειακές εκδηλώσεις.

Οι αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ θα γιορτάσουν τη μεγάλη επέτειο της 25ης Μαρτίου παίρνοντας μέρος στην εκδήλωση που οργανώνουν οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ