Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΣΙΤΖΑΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΠΕΤ - ΟΤΕ
Χρειάζεται ενιαίο, οργανωμένο μέτωπο πάλης

"Η κυβέρνηση αρχίζοντας από την ΟΑ, επιδιώκει την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα την αλλαγή του κοινωφελούς χαρακτήρα των ΔΕΚΟ και την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

Και τα δύο είναι μέτρα που δεν κρίθηκαν "αναγκαία" για να σωθεί η ΟΑ από την καταστροφή, αλλά που επιβάλλονται από το πρόγραμμα σύγκλισης της ΟΝΕ, και την υποτίμηση της δραχμής και εξυπηρετούν έναν και μόνο στόχο: Να παραδώσουν όλες τις ΔΕΚΟ, δηλαδή τον εθνικό μας πλούτο, μαζί με τους εργαζόμενους - και μάλιστα "δεμένους χειροπόδαρα" - βορά στο μεγάλο κεφάλαιο που θ' αποκομίσει τεράστια υπερκέρδη από την εκμετάλλευσή τους.

Αν τα μέτρα αυτά εφαρμοστούν στην ΟΑ, θ' ακολουθήσουν νομοσχέδια καρμπόν, το ένα μετά το άλλο, για κάθε ΔΕΚΟ χωριστά. Αλλωστε είναι ήδη έτοιμα για τον ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ, ΟΛΠ, ΔΕΠ κλπ. Να γιατί ο αγώνας των εργαζομένων σήμερα στην ΟΑ μας αφορά όλους. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί ν' ανατραπεί, αν η μάχη δοθεί μεμονωμένα σε κάθε ΔΕΚΟ. Χρειάζεται ένα ενιαίο, οργανωμένο μέτωπο πάλης ολόκληρου του εργατικού κινήματος. Ενα μέτωπο που θα έχει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλου του ελληνικού λαού γιατί τις συνέπειες θα τις πληρώσουμε όλοι.

Γι' αυτό η δημιουργία της "Επιτροπής Σωτηρίας" είναι ανάγκη των καιρών και των αναμετρήσεων που έρχονται. Αλλωστε και ο ΟΤΕ δεν είναι έξω από τον "χορό". Αναμένουμε και στον ΟΤΕ ανάλογα νομοθετήματα. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συσπείρωση, τον συντονισμό και την αντίσταση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ