Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΟΣΠΑ
Συνδικαλιστική και κοινωνική συμπαράταξη

"Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου μία και μόνη μπορεί να είναι η απάντηση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος της ΟΑ: Αυτός ο νόμος δε γίνεται αποδεκτός. Τον απορρίπτουμε και δεν τον εφαρμόζουμε. Με όποιους τρόπους μπορούμε, με όποιες μορφές κρίνουμε αναγκαίες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους. Αυτός ο αγώνας πρέπει να κινητοποιήσει και όλους εκείνους - αν πραγματικά το πιστεύουν - που λένε ότι το νομοσχέδιο είναι "πιλότος", και να εξασφαλίσει την ευρύτερη συνδικαλιστική και κοινωνική συμπαράταξη.

Η αντίσταση των εργαζόμενων πρέπει να είναι υπόθεση όλων των συνδικάτων των ΔΕΚΟ, με επικεφαλής τη ΓΣΕΕ. Αλλά όχι μόνο αυτών. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των κοινωνικών εκείνων στρωμάτων, που καταλαβαίνουν και πιστεύουν ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις είναι ένας πλούτος που δεν πρέπει να ξεπουληθεί. Οτι τα σημερινά μέτρα, είναι αυτά που θα παρθούν αύριο και εναντίον τους. Δημοτικοί άρχοντες, κοινωνικοί φορείς, άνθρωποι της επιστήμης, της τέχνης, ενώσεις συνδικαλιστικές, φοιτητικές, αγροτικές, γυναικών, νεολαίας, να φτιάξουν ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης σ' αυτή την πολιτική και στήριξης του αγώνα των εργαζόμενων της ΟΑ,που σε τελευταία ανάλυση δεν είναι δικός τους αγώνας μονάχα και δεν μπορούν μόνοι τους να τον βγάλουν πέρα.

Για παράδειγμα: Το 48ωρο μπορεί να μην εφαρμοστεί στην πράξη, με ομόφωνη απόφαση της ΟΣΠΑ, και στήριξη της ΓΣΕΕ. Και αν υπάρξει περίπτωση προσωπικών "επιθέσεων" με απολύσεις, εκκλήσεις σε απολογία κ. λ. π. να ληφθεί απόφαση από σήμερα, όλων των συνδικάτων, ότι θα απαντήσουμε αγωνιστικά σε πανεργατική και πανελλαδική κλίμακα. Με μια τέτοια λογική και με κοινωνική στήριξη που μπορεί και πρέπει να επεκταθεί και στα συνδικάτα της ΕΕ - σε όποιο βαθμό αυτό είναι δυνατόν - μπορεί να οικοδομηθεί το κοινωνικό μέτωπο αντίστασης, που θα εμψυχώσει το συνδικαλιστικό κίνημα, θα στηρίξει τους εργαζόμενους στην ΟΑ, και σ' όλες τις ΔΕΚΟ, και θα δώσει ένα σαφέστατο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι αυτή η πολιτική δε θα περάσει.

Σ' αυτή την κατεύθυνση προχωρήσαμε στη δημιουργία της "Επιτροπής Σωτηρίας" που είναι ανοιχτή σ' όλους όσοι έχουν πάρει την απόφαση ν' αγωνιστούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ