Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συντονισμένοι αγώνες για το σύνολο των προβλημάτων

Σε συντονισμένο αγώνα καλεί τους εκπαιδευτικούς η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών,με στόχο τη διατήρηση της επετηρίδας, την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525 και την αντίσταση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Την αντίθεσή τους στη διενέργεια του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών εκφράζουν σήμερα οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, που διοργανώνουν πορεία από τον τύμβο του Μαραθώνα με κατάληξη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αύριο, Παρασκευή, θα κάνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας, προγραμματίζουν συναυλία στον πεζόδρομο της Ερμού.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τα κάτω, μέσα από τις τοπικές ΕΛΜΕ, με στόχο τη διατήρηση της επετηρίδας και την ανατροπή του νόμου 2525. Κύκλοι της ΔΕΕ δήλωναν ότι η παράταξη χαιρετίζει κάθε κινητοποίηση που συμβάλλει στο συντονισμό ευρύτερων δυνάμεων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Αντίθετα, πιστεύει πως κινήσεις που εντάσσονται σε επιμέρους λογικές αδυνατίζουν και το εσωτερικό μέτωπο των εκπαιδευτικών και τη δημιουργία μετώπου για την παιδεία. Μετά από τις τελευταίες δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για απορρόφηση όλων των αναπληρωτών, οι οποίες στη συνέχεια αναιρέθηκαν, δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες, τόνιζαν κύκλοι της ΔΕΕ, για το χαρακτήρα της εκπαιδευτικής πολιτικής και τους στόχους γύρω από τους οποίους πρέπει να συσπειρωθεί το κίνημα, τη διατήρηση δηλαδή της επετηρίδας και την κατάργηση του Νόμου 2525.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ