Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Δεκαέξι χιλιάδες υποψήφιοι για 1.270 θέσεις

Εφτάμισι χιλιάδες γυναίκες θα διαγωνιστούν για όλες κι όλες 127 θέσεις εργασίας! Πιο "τυχεροί", οκτώμισι χιλιάδες άνδρες θα διαγωνιστούν για 1.143 θέσεις εργασίας. Ενας ακόμα διαγωνισμός του δημοσίου - αυτός του Πυροσβεστικού Σώματος - ήρθε να δείξει με τον τρόπο του τις τρομακτικές διαστάσεις της ανεργίας. Συνολικά δεκαέξι χιλιάδες άνδρες και γυναίκες, αναζητώντας μια θέση στον ήλιο, υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Πυροσβεστικό Σώμα για την κάλυψη 1.270 κενών οργανικών θέσεων. Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από 8.500 άνδρες για 1.143 θέσεις και από 7.500 γυναίκες για 127 θέσεις!

Ο αριθμός των υπό κατάταξη γυναικών υπολείπεται εκείνου των ανδρών, επειδή όπως ανακοινώθηκε, αν αυτός ήταν ίσος, θα δημιουργούσε προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και κοπιαστικό. Οι γυναίκες που θα προσληφθούν αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα υποβοήθησης του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 10 του Απρίλη και η διαδικασία των προσλήψεων έχει ήδη ξεκινήσει, αφού η ηγεσία του Σώματος έχει αποφασίσει να εντάξει άμεσα τους νεοπροσληφθέντες πυροσβέστες στη δύναμη που θα διατεθεί για τη δασοπυρόσβεση. Οι προσλήψεις θα γίνουν από επιτροπές κατάταξης με βάση τα μόρια που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι. Υπενθυμίζεται ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό κατάταξης είχε επιχειρηθεί η ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων υποψηφίων, γεγονός που καταγγέλθηκε δημόσια, με αποτέλεσμα να επιβληθούν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις εις βάρος μελών της αρμόδιας επιτροπής κατάταξης. Η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων ΠΣ έχει ζητήσει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να τροποποιηθεί ο κανονισμός προσλήψεων (ΠΔ 170/96) από επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπός της, καθιερώνοντας αποτελεσματικά από πυροσβεστικής άποψης κριτήρια για την πρόσληψη αξιόμαχου προσωπικού.

Πληροφορίες αναφέρουν τέλος ότι μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας, για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων δασοπυρόσβεσης της Δασικής Υπηρεσίας το Πυροσβεστικό Σώμα, θα προκηρυχθεί νέο διαγωνισμό για την πρόσληψη 3.800 εποχικών δασοπυροσβεστών. Το σωματείο των πυροσβεστών έχει προτείνει να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις κατά 100% (12.450) μέχρι το 2000 για να δημιουργηθούν πυροσβεστικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ