Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΛΛΗΝΗ
Δυναμικό "όχι" στην υποβάθμιση

Οι κάτοικοι απέτρεψαν χτες τους εργολάβους που με τη συνοδεία των ΜΑΤ επιχείρησαν να στρώσουν με μπετό το χώρο των αμπελιών

Ανακωχή μέχρι σήμερα το μεσημέρι επικρατεί στην περιοχή της Παλλήνης, μετά τη χτεσινή αντιπαράθεση μεταξύ εργολάβων, ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων της περιοχής. Αιτία, η απόφαση της ΕΘΕΛ να ξεκινήσει τα έργα για την εγκατάσταση στην περιοχή, αμαξοστασίου της εταιρίας. Χωρίς, μάλιστα, να έχει περιβαλλοντική μελέτη για το ρυπογόνο αυτό έργο, και χωρίς να λάβει υπόψη τις επανειλημμένες αντιδράσεις των κατοίκων.

Συγκεκριμένα στις 6.30 χτες το πρωί, τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, μια κλούβα της αστυνομίας, ένα ασθενοφόρο και αρκετά περιπολικά συνόδευσαν τους εργολάβους στο σημείο που σχεδιάζονται τα έργα. Εκεί βρίσκονταν ήδη αρκετοί κάτοικοι που με απορριμματοφόρα του δήμου και άλλα μέσα προσπάθησαν να περιφράξουν το χώρο και να εμποδίσουν το ξεκίνημα του έργου.

Αρχικά οι εργολάβοι μπήκαν στο χώρο που μέχρι σήμερα έχει αμπέλια και άρχισαν να τα ξηλώνουν, προκειμένου να τσιμεντοποιήσουν την έκταση και να τη μετατρέψουν σε αμαξοστάσιο. Ακολούθησε αναστάτωση και απειλήθηκαν επεισόδια που αποτράπηκαν με την παρουσία εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε από τους εργολάβους να παρουσιάσουν τα σχετικά έγγραφα, που υποχρεούνται να έχουν για τις εργασίες. Αυτά, όμως, δεν υπήρχαν και οι εργασίες ανεστάλησαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την αυθαίρετη εγκατάσταση του αμαξοστασίου χωρητικότητας 1.500 περίπου λεωφορείων στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή. "Ο αγώνας, τόνισε στο "Ρ" ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου της περιοχής "Αγιος Αθανάσιος" Κώστας Συμεωνίδης,θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσει αυτή η καταστροφή του περιβάλλοντος". Παράλληλα επισήμανε πως, "όπως πάντα έτσι και τώρα, οι αρμόδιοι ξεκινάνε ένα έργο άναρχα και χωρίς να ρωτάνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι ο κυριότερος εκφραστής του τόπου και πρέπει να έχει την πρώτη γνώμη, για όλα όσα πρόκειται να γίνουν στην περιοχή".

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση για την Παλλήνη" Απ. Πανφύλης δήλωσε ότι "αυτή η αυθαιρεσία του κράτους δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορούν άλλοι να ορίζουν το πώς θα ζήσουμε εμείς. Αυτές οι επιλογές υποβαθμίζουν την περιοχή και τον πρώτο και κύριο λόγο θα πρέπει να έχουν οι ίδιοι οι κάτοικοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ