Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
Παραπέμπονται δύο αρχιτεχνίτες για εκτροχιασμό

Με "κατασκευασμένο και διαβλητό πόρισμα" παραπέμπονται στα δικαστήρια δύο αρχιτεχνίτες του ΟΣΕ για τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας πριν τέσσερα χρόνια στην Τρίπολη, αν και έχουν ομόφωνα απαλλαγεί κάθε ευθύνης, από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Αυτό επισημαίνει με χτεσινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι για άλλη μια φορά προσπαθεί να αποσείσει από πάνω της η διοίκηση του ΟΣΕ τις τεράστιες ευθύνες της.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις 19 Ιούνη 1996 παραπέμπονται σε δίκη στο Ναύπλιο οι αρχιτεχνίτες του ΟΣΕ Παρ. Γιακουμόγλου και Στ. Μαντάς "ως μοναδικοί κατηγορούμενοι" για τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας, σύμφωνα με το "κατασκευασμένο και διαβλητό πόρισμα", που συνέταξε η Μόνιμη Επιτροπή Εξέτασης Ατυχημάτων του Οργανισμού, αποδίδοντας την ευθύνη στην ομάδα συντήρησης της επισκευαστικής μονάδας στου Ρέντη. Επισημαίνεται ότι οι δύο αρχιτεχνίτες παραπέμφθηκαν στη συνέχεια στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο ομόφωνα τους απάλλαξε από κάθε ευθύνη.

Η διοίκηση του Συνδέσμου καταγγέλλει ότι η διοίκηση του ΟΣΕ με τις μεθοδεύσεις αυτές επιχειρεί να "φορτώσει" τις δικές της τεράστιες ευθύνες στις πλάτες των εργαζομένων και την καλεί να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν και όχι στους εργαζόμενους, τους οποίους για άλλη μια φόρα επιχειρούν να μετατρέψουν σε "εξιλαστήρια θύματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ