Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Ρημάζει μια παιδική χαρά

Αλλος ένας "πνεύμονας" ζωής, άλλη μια "όαση" παιχνιδιού και επικοινωνίας, εγκαταλείπεται και καταστρέφεται από την κρατική αδιαφορία και την άρνηση της δημοτικής αρχής, να διατηρήσει και να αναπτύξει τους ελάχιστους χώρους ψυχαγωγίας.

Πρόκειται για την παιδική χαρά του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται πίσω από το άλσος του Αγίου Νικολάου Πευκακίων - στο τέρμα της οδού Σίνα - στα Εξάρχεια. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά κατασκευάστηκε πριν από 39 χρόνια μεγάλωσαν σε αυτή δεκάδες παιδιά, απέκτησαν παρέες, κοινωνικοποιήθηκαν. Μέχρι το 1986 η παιδική χαρά του Αγίου Νικολάου λειτουργούσε με δύο φύλακες, σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, οι οποίοι πρόσεχαν τα παιδιά, συντηρούσαν το χώρο και μετά το τέλος της ημέρας κλείδωναν όλα τα αθλητικά όργανα (μπάλες, στρώματα κλπ.). Μετά από την απόφαση της δημοτικής αρχής να καταργηθούν οι φύλακες, για λόγους "οικονομίας", ο χώρος σήμερα έχει υποστεί σημαντικές φθορές. Ξηλώθηκε το κιβώτιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καταστράφηκαν τα αθλητικά όργανα, τα παγκάκια, οι κούνιες.

Τόσο οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής, όσο και ο πολιτιστικός σύλλογος Εξαρχείων "Η Γειτονιά", καταγγέλλουν την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και ζητούν την τοποθέτηση φυλάκων, την αποκατάσταση των ζημιών, την οργάνωση του γηπέδου του μπάσκετ, ώστε να μπορούν οι μαθητές του 45ου Γυμνασίου να κάνουν το μάθημα της γυμναστικής.

Φορείς και κάτοικοι των Εξαρχείων εναντιώνονται στην πολιτική της δημοτικής αρχής, που θέλει τα παιδιά τους "εγκατεστημένα" μπροστά στην τηλεόραση και παθητικούς δέκτες μηνυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ