Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Φιέστα από τους υπερασπιστές της "μαλακής" πρέζας

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατεβαίνει σήμερα στον Πειραιά για να στηρίξει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της πόλης. Ως πρόσχημα χρησιμοποιούν τα εγκαίνια ενός κέντρου πρόληψης για τα ναρκωτικά, την ίδια ώρα, που, στα προγράμματά τους, προπαγανδίζουν ως ακίνδυνες τις πρέζες που προορίζονται για την εργατική τάξη

Κακόγουστη προεκλογική φιέστα ετοιμάζεται σήμερα στον Πειραιά με την παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ο οποίος κατεβαίνει στο λιμάνι για να δηλώσει τη στήριξή του στο σημερινό νομάρχη και, ταυτόχρονα, υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Χρ. Φωτίου.Το πρόσχημα για την κάθοδο του πρωθυπουργού στην εκλογική του περιφέρεια είναι τα εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών "ΟΔΥΣΣΕΑΣ". Ενα έργο, στο οποίο, αν και μετέχουν ισότιμα όλοι οι δήμοι του Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο και οι επιστημονικοί φορείς της πόλης, η κυβέρνηση επέλεξε να το εγκαινιάσει σαν την πρώτη μεγάλη φιέστα υπέρ του Φωτίου.

"Τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη του Κέντρου Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" στον Πειραιά εντάσσονται, αφ' ενός, στην προεκλογική εκμετάλλευση του τεράστιου προβλήματος των ναρκωτικών που τείνει να πάρει επιδημικές διαστάσεις, ώστε να δημιουργηθούν στον κόσμο ψευδαισθήσεις ότι η σημερινή κυβέρνηση και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Χρ. Φωτίου που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, ενδιαφέρονται πραγματικά για την αντιμετώπισή του. Αφ' ετέρου, επιδιώκεται η συσκότιση της πραγματικής κυβερνητικής πολιτικής, που όχι μόνο δεν αντιμάχεται τις αιτίες όξυνσης της εξάπλωσης των ναρκωτικών, αλλά τις επιτείνει", τονίζεται σε ανακοίνωση της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", στην οποία ακολούθως επισημαίνεται:

"Κανείς δεν μπορεί να διαφωνεί στη δημιουργία, όχι μόνο ενός, αλλά πολλών Κέντρων Πρόληψης. Από μόνα τους όμως δε φτάνουν, αν ταυτόχρονα δε χτυπηθούν οι κοινωνικές αιτίες που γεννούν το πρόβλημα".

"Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση για τη μείωση της ανεργίας, που είναι ένας από τους βασικούς λόγους που νέοι άνθρωποι καταφεύγουν στους ψεύτικους παραδείσους, μέσω της χρήσης διαφόρων ουσιών; Τι μέτρα έχουν ληφθεί - ιδιαίτερα στον Πειραιά - που όλοι ομολογούν ότι η ανεργία είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα; ΤΙΠΟΤΑ", συνεχίζει η ανακοίνωση της Κίνησης και προσθέτει:

"Σαν να μην έφτανε αυτό, μέσω των νέων νόμων που ετοιμάζονται, θα χτυπηθούν κατακτήσεις που οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει με αίμα.

Ακόμα, τι μέτρα έχουν ληφθεί, προκειμένου να δοθούν δημιουργικοί διέξοδοι του ελεύθερου χρόνου των νέων; Πόσα πολιτιστικά κέντρα έγιναν στον Πειραιά; Πόσοι χώροι ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού έχουν γίνει; ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο κάποιες προγραμματικές συμβάσεις, που ακόμα μένουν στα χαρτιά.

Ποια είναι η ασκούμενη πολιτική για το σταμάτημα της αποξένωσης και της δημιουργίας ανθρώπινων πόλεων, που δε θα κυριαρχεί η μοναξιά;

Ποια είναι η πολιτική που υπάρχει στην παιδεία; Ο τελευταίος νόμος, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει παιδεία που θα δίνει στα παιδιά πραγματικά εφόδια, αλλά με τις αλλεπάλληλες εξετάσεις αυξάνεται το άγχος, η αβεβαιότητα και η πίεση, που είναι μερικοί ακόμα από τους παράγοντες που ευνοούν την προσφυγή στους πλαστούς παραδείσους των ναρκωτικών.

Πέραν αυτών, το εγκαινιαζόμενο πρόγραμμα θα χρηματοδοτείται μεν κατά ένα ποσοστό, αλλά μόνο για τρία χρόνια. Μετά τι θα γίνει;".

Στην ανακοίνωση της Κίνησης, αφού υπογραμμίζεται ότι τα παραπάνω ερωτήματα μένουν αναπάντητα, σημειώνεται: "Η προεκλογική δέσμευση του Χρ. Φωτίου για δημιουργία σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα κέντρου χορήγησης μεθαδόνης, που δε λύνει, αλλά συντηρεί το πρόβλημα, δείχνουν ότι κάθε άλλο, παρά υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για ουσιαστική πρόληψη και αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού θέματος. Εξάλλου είναι γνωστές και οι απόψεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για χορήγηση ηρωίνης στους χρήστες και καλλιέργειας χασίς σε γλάστρες στα μπαλκόνια".

Καταλήγοντας, η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" τονίζει: "Αν η κυβέρνηση δεν ακολουθούσε την προαναφερόμενη πολιτική για τα ναρκωτικά, τα εγκαίνια του "ΟΔΥΣΣΕΑ" θα ήταν ένα θετικό βήμα. Με τις προϋποθέσεις όμως που γίνονται, δεν είναι τίποτα άλλο από μία κακόγουστη προεκλογική φιέστα, την οποία η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" καταγγέλλει στον πειραϊκό λαό, όπως καταγγέλλει και αυτούς που την ετοίμασαν. Την κυβέρνηση και τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Χρ. Φωτίου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο πρόγραμμα "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" δε συμμετέχει μόνο η Νομαρχία, αλλά και οι δήμοι της πρώτης και δεύτερης Περιφέρειας Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο, καθώς και οι επιστημονικοί σύλλογοι του Πειραιά. Ολους αυτούς ο Χρ. Φωτίου τους παρακάμπτει για την προσωπική του προβολή, παρουσιάζοντας το Κέντρο σαν δικό του έργο. Οσο πλησιάζουμε στις εκλογές του Οκτώβρη, οι Πειραιώτες να είναι σίγουροι ότι θα δουν και άλλα τέτοια "εγκαίνια"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ