Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι νέοι αγαπούν το σκάκι

Το σκάκι είναι ένα άθλημα που απευθύνεται κυρίως στους νέους που θέλουν να σκέφτονται και που δε συμβιβάζονται με τον τρόπο ζωής του "συρμού". Αυτό άλλωστε δείχνει ανάγλυφα και η φωτογραφία που προέρχεται από το 27ο Πανελλήνιο Σκακιστικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α Εθνικής Κατηγορίας που ξεκίνησε τη Δευτέρα και για πρώτη φορά διεξάγεται εκτός κέντρου, στον όμορφο Πόρο.

Στην τελική ευθεία και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης έφτασαν 10 ομάδες (4 από την Αττική, 3 από τη Θεσσαλονίκη, 2 από την Κρήτη και μία από την Ανατολική Μακεδονία), αφού προηγούμενα στα διάφορα διασυλλογικά πρωταθλήματα συμμετείχαν περισσότερα από 200 σωματεία σκακιστών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, καθώς τέσσερις ομάδες φέρονται υποψήφιες για τον τίτλο. Πρόκειται για τον ΟΑΑ Ηράκλειο, την κρητική ομάδα που μονοπωλεί τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, τη ΔΕΗ Μακεδονίας/Θράκης, την ομάδα της Θεσσαλονίκης με τους χαρισματικότερους νεαρούς σκακιστές, καθώς και τις αναδυόμενες δυνάμεις της Καβάλας και του Κορυδαλλού. Το ίδιο συναρπαστικές αναμένεται να είναι οι μάχες και στη ζώνη του υποβιβασμού με το Μάτι Αττικής, την Ηλιούπολη Αττικής, τον Κύδωνα Χανίων και το Γαλαξία Θεσσαλονίκης να προσπαθούν να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Σκακιστικός Ομιλος Περιστερίου και η Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης που αναμένεται να πλασαριστούν στη μέση της βαθμολογίας.

Οσοι αγαπούν το σκάκι ή όσοι θέλουν να το γνωρίσουν από κοντά ας σπεύσουν στον Πόρο ως την Κυριακή που ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ