Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Απολογισμός αίματος στο Κουρδικό

ΑΓΚΥΡΑ - ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ. -Το "μπαράζ" των δηλώσεων Τούρκων (στρατιωτικών, πρωτίστως) αξιωματούχων για το Κουρδικό συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, σχεδόν ανάλογους των επιχειρήσεων του στρατού στη νοτιοανατολική χώρα. Στόχος: να "πειστεί" η κοινή γνώμη, εγχωρίως και διεθνώς, ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ) είναι "έξωθεν υποκινούμενο" και "χάνει τον πόλεμο".

Χτες ο διοικητής της περιοχής έκτακτης ανάγκης στη Νοτιοανατολική Τουρκία, Αϊντίν Αρσλάν, έδωσε έναν απολογισμό της σύγκρουσης από το 1987 έως σήμερα. Κατ' αυτόν, η "ζυγαριά" δείχνει 20.379 νεκρούς αντάρτες και 4.501 νεκρούς άντρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Αρσλάν υποστήριξε πως "η τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ παίρνει βοήθεια από γειτονικά κράτη που ονομάζουμε συμμάχους, πράγμα που δείχνει ότι οι ρίζες της οργάνωσης είναι στο εξωτερικό (... αλλά) έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα και έχει υποχωρήσει".

Ο Αρσλάν είπε επίσης κάτι για 4.128 νεκρούς πολίτες, χωρίς να διευκρινίσει πώς και πότε έχασαν τη ζωή τους, ή πόσα χωριά καταστράφηκαν, ή πόσες παραβιάσεις οποιασδήποτε έννοιας (έστω, πολεμικού) δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατεγράφησαν. Είναι εξάλλου στρατιωτικός, όχι... ουμανιστής...

Ο Αρσλάν κατέληξε με διθυράμβους για την εξελισσόμενη επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Νοτιοανατολική Τουρκία με την επωνυμία "Μουράτ". "Κατά την επιχείρηση που εξελίσσεται στις πόλεις Ντιγιαρμπακίρ, Μπίτλις και Μιος έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα 78 τρομοκράτες", είπε περιχαρής...

Στους νεκρούς στρατιώτες μάλλον θα πρέπει να προστεθεί ένας ακόμη, αφού χτες αντάρτες εκτόξευσαν ρουκέτα κατά ενός ταξί στο Χάκαρι που μετέφερε 4 στρατιωτικούς, με αποτέλεσμα ένα νεκρό και 3 τραυματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ