Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΡΑΜΑ
Κλειστοί οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί

Ανακοίνωση της ΝΑΣ Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης

Κλειστοί παραμένουν, από την Παρασκευή, οι πέντε τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Δράμας με κατασχεμένα και σφραγισμένα τα μηχανήματά τους μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα, κ. Σιώπη.

Συνελήφθησαν επίσης και κρατήθηκαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Δράμας, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι τηλεοπτικοί σταθμοί Δράμας έπρεπε να κλείσουν γιατί στερούνται άδειας λειτουργίας και δεν κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την έκδοση της σχετικής άδειας.

Γεγονός είναι πάντως ότι οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους στο υπουργείο Τύπου και έχουν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Εντύπωση επομένως προξενεί ο υπέρμετρος ζήλος της εισαγγελικής αρχής αν ληφτεί υπόψη ότι η απόφαση του υπουργείου αναφέρει συγκεκριμένα ότι πρέπει να κλείσουν μόνο όσοι σταθμοί δεν έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στην ανακοίνωση - καταγγελία της, για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης υπογραμμίζει ότι αυτοί που έδωσαν την εντολή για το κλείσιμο των τοπικών τηλεοπτικών μέσων Δράμας "έχουν στόχο τον έλεγχο και τη φίμωση ακόμη των μικρών, περιφερειακών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, προς όφελος των γνωστών ημέτερων MEGA, ΑΝΤΕΝΝΑ κ. ο. κ.".

"Είναι φανερό", συνεχίζει η καταγγελία της ΝΑΣ"ότι πρόκειται για πολιτικό - κυβερνητικό μέτρο με καθοδηγητές το υπουργείο Τύπου και την Περιφέρεια. Σ' αυτούς επόμενα πρέπει να στραφεί και η ανάλογη διαμαρτυρία, μια και δική τους είναι η ευθύνη που καθυστερεί η εξέταση των πολυάριθμων αιτήσεων που εκκρεμούν".

Την ενέργεια καταδίκασε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και χτες συνήλθε έκτακτα το Νομαρχιακό Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να ζητήσει από τον εισαγγελέα και το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, την άρση της κατάσχεσης και τροποποίηση του σχετικού νόμου.

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο παραβρέθηκε και μίλησε εκ μέρους της ΝΑΣ Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης ο Φάνης Γκερλεκτσής, που κάλεσε τους συμμετέχοντες να επιδιώξουν την άρση της κυβερνητικής εντολής. Χτες το απόγευμα αντιπροσωπεία από τον νομάρχη, δήμαρχο και 3 βουλευτές του νομού είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα και συζήτησε μαζί του το θέμα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η στάση του εισαγγελέα στη συνάντηση ήταν διαλλακτική μεν, αλλά δεν έδωσε ουσιαστική διέξοδο παρά την υπόσχεση ότι δε θα υπάρξει κλιμάκωση. Αφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι σταθμοί, δε δέχτηκε όμως να αποσφραγίσει τα μηχανήματά τους. Γεννάται επομένως το ερώτημα με ποιο τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί με σφραγισμένα τα μηχανήματα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ