Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Συναντίληψη" πρωθυπουργού - αρχιεπισκόπου...

Επί της ουσίας - αφού εισήλθαν και σε ουσιώδη ζητήματα - εξελίχτηκε η εθιμοτυπική συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου, που έγινε με την παρουσία και του υπουργού Παιδείας και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Γ. Πασχαλίδη, ενώ τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν οι μητροπολίτες Πατρών κ. Νικόδημος και Σερρών κ. Μάξιμος.

Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, "συζητήσαμε σε έκταση τα προβλήματα που απασχολούν την πολιτεία και την Εκκλησία, τον τρόπο συνεργασίας μας, την προσπάθεια την οποία πρέπει να καταβάλουμε για να μπορέσουμε να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία και στην Ελλάδα κατευθύνσεις, οι οποίες θα κάνουν τον τόπο μας πιο ισχυρό. Πρόσθεσε ακόμα ότι "μέσα στο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για το ρόλο της πολιτείας και της Εκκλησίας στο παρελθόν, για τον τρόπο συνεργασίας τους, θα συνεργαστούμε και μελλοντικά πολύ καλά και θα λύσουμε, από κοινού, τα προβλήματα, τα οποία συναντά η χώρα μας"!

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος μίλησε για "συναντίληψη" να προχωρήσουμε από κοινού στη διεκδίκηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων του λαού μας" και ανέφερε χαρακτηριστικά: "Στο πρόσωπο του κ. πρωθυπουργού, συναντήσαμε τον άνθρωπο, ο οποίος μας διαβεβαιώνει για το θεσμικό ρόλο της Εκκλησίας μέσα στο έθνος και μέσα στο κράτος το ελληνικό, για τη διαβεβαίωση συμπαράστασης προς την Εκκλησία, προκειμένου να ασκήσει αυτόν τον ευεργετικό ρόλο για την πρόοδο του λαού μας και για την καταξίωση της Ελλάδος μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι". Ακόμα δήλωσε πως "εμείς ως Εκκλησία είμαστε έτοιμοι να ασκήσουμε την παρέμβασή μας στους ομόδοξους, κυρίως, λαούς των Βαλκανίων...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ