Κυριακή 31 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Ο λαός και η νεολαία δεν υπογράφουν

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την ανανέωση της συμφωνίας παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα

Τη νέα συμφωνία υποταγής, συμφωνία ανανέωσης της παραμονής των αμερικανικών βάσεων του θανάτου στη χώρα μας, στην οποία προχώρησε εν κρυπτώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του.

"Τα λαλίστατα, κατά τα άλλα, ΜΜΕ των βιομηχάνων και των εφοπλιστών έπαιξαν το ρόλο του συνεργού στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, αφού δε βγήκαν να ψελλίσουν ούτε μια λέξη για τη νέα συμφωνία υποταγής, όπως το ίδιο έκαναν και τα υπόλοιπα κόμματα της συναίνεσης στην υποτέλεια", τονίζεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι, πιστή στη λογική της υποταγής στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών, η κυβέρνηση του "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ", έδωσε "γην και ύδωρ" στους Αμερικανούς φονιάδες των λαών, χωρίς καν να νιώσει την ανάγκη, όχι να ζητήσει τη γνώμη, αλλά να ενημερώσει τον ελληνικό λαό.

"Η περιφρόνηση προς το λαό και τη νεολαία, την οποία επέδειξε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Σημίτη, είναι συνέχεια της αντίληψής της περί "εχθρού - λαού", μια αντίληψη που οι εργαζόμενοι και η νεολαία βιώνουν καθημερινά, όταν σε κάθε τους κινητοποίηση βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ των "εκσυγχρονιστών", με το κράτος της βίας και της καταστολής των λαϊκών αγώνων, το κράτος - τρομοκράτη. Η νέα πρόκληση των κυβερνώντων, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, την ώρα που το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές δρομολογούν τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου, ανάβουν τη φωτιά του πολέμου στα Βαλκάνια, μέσω των επεμβάσεών τους στο Κοσσυφοπέδιο, δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη από τη νεολαία", σημειώνεται.

Το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας να δυναμώσουν τον αγώνα τους. Να καταγγείλουν με κάθε τρόπο την πολιτική της υποτέλειας της κυβέρνησης, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη νέα συμφωνία της ντροπής για την παραμονή των αμερικανικών βάσεων. Να δώσουν δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς, που ξέρουν να δείχνουν πολιτική πυγμής πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ, ενάντια στους αγώνες του λαού και της νεολαίας, σκύβουν, όμως, χωρίς καμιά αντίρρηση τη μέση, όταν εκδηλώνονται οι απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών.

Η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΚΝΕ, στη Χίο, στις 4 και 5 Ιούλη, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βήμα καταγγελίας των ιμπεριαλιστών, από όλη την ανυπότακτη νεολαία, να δώσει ένα ισχυρό χαστούκι στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υποτελείς τους."Η κυβέρνηση μπορεί να υπέγραψε τη νέα συμφωνία παραμονής των δολοφονικών βάσεων, στο σκοτάδι και πίσω από τις πλάτες του λαού, ο ελληνικός λαός, όμως, και η νεολαία, δεν υπογράφουν", τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ