Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ελεγχος στις προεκλογικές δαπάνες

Ελεγχο στις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα επιδιώξει το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, χωρίς, όμως, να διευκρινίζεται πώς θα γίνει αυτό, με ποιους μηχανισμούς θα ελέγχεται και εάν θα υπάρχουν κυρώσεις για τους παρανομούντες.

Οπως δήλωσε χτες στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αλ. Παπαδόπουλος, τις επόμενες μέρες, θα επιδιώξει συνάντηση με την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και την Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, προκειμένου να αρχίσει διάλογος πάνω στο θέμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση των εκλογικών καταλόγων και την ψήφο των ετεροδημοτών, ο Αλ. Παπαδόπουλος δέχτηκε να αυξηθεί σε 15 μέρες πριν τις εκλογές (αντί για εννιά που προέβλεπε το αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου) το όριο της απαγόρευσης της δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων. Και στη χτεσινή συνεδρίαση συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της επαρχίας, οι οποίοι αντιτίθενται στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους ετεροδημότες να ψηφίζουν και στον τόπο κατοικίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ