Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ρόλο και για θέματα άμυνας και ασφάλειας...

Σε καθημερινές πράξεις επιβεβαίωσης του ευρύτερου "εθνικού" ρόλου που διεκδικεί για τον εαυτό του και την Εκκλησία, προβαίνει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλους,ο οποίος μετά τη συνάντηση που είχε προχτές με τον υπουργό Εξωτερικών, χτες συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο, ο οποίος για το σκοπό αυτό πήγε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπαν και οι δύο μετά τη συνάντηση, όπου σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο στο πρόσωπο του υπουργού Αμυνας συνάντησε "θερμό συμπαραστάτη του ρόλου αυτού της Εκκλησίας μας και από της απόψεως αυτής εκφράζω τη βαθιά μου ικανοποίηση". Ο ίδιος αναφέρθηκε ειδικότερα στο αντικείμενο της συζήτησης που είχε με τον υπουργό Αμυνας. "Στη διάρκεια της συναντήσεώς μας, είπε, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τα κορυφαία εθνικά μας θέματα, όπως είναι το θέμα της άμυνας, το θέμα των γειτόνων μας και το θέμα της δυνατότητας κάποιας συμβολής της Εκκλησίας μας στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων".

Εναν τέτοιο ρόλο της Εκκλησίας, που φθάνει ακόμα και στην αντιμετώπιση των... προβλημάτων εθνικής ασφάλειας, φαίνεται πως ασπάζεται και ο Α. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος, όπως ο ίδιος είπε, ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο "για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων ασφάλειας που υπάρχουν για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό γενικότερα στην περιοχή μας". Μάλιστα, ο υπουργός Αμυνας ανταποκρίθηκε θετικά στο ενδιαφέρον που έδειξε ο αρχιεπίσκοπος για τη συμβολή της Εκκλησίας στην ενίσχυση του φρονήματος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, μονίμων και θητείας, για να υπάρξει "μια διευρυμένη επαφή και συνεργασία με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας". Συνεχίζοντας ο υπουργός Αμυνας μίλησε για την αντιμετώπιση εντός και εκτός Στρατού προβλημάτων "όπως τα ναρκωτικά, το AIDS και άλλου είδους περιθωριοποιήσεις που υφίστανται στην κοινωνία μας και η αναζήτηση ταυτοτήτων που είναι το πρόβλημα της εποχής".

Εξάλλου, το θέμα "του ρόλου που η Εκκλησία της Ελλάδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρέπει να διαδραματίσει στο χώρο των Βαλκανίων", ήταν αντικείμενο της χτεσινής ενημέρωσης που έκανε ο αρχιεπίσκοπος στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, την οποία επίσης ενημέρωσε για τις επαφές που είχε με τους υπουργούς της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ