Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
"Αυτόκλητος" υπερασπιστής του Κ. Σημίτη ο Μ. Εβερτ

"Σκόνη" έκανε χτες ο Μ. Εβερτ το δήθεν "αυτόνομο" ρόλο του, αφού, με τη χτεσινή εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, απέδειξε ότι έχει αναλάβει χρέη αυτόκλητου υπερασπιστή των νεοφιλελεύθερων επιλογών της κυβέρνησης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ στήριξε πλήρως την πολιτική της κυβέρνησης για την Ιονική, δίνοντας συγχωροχάρτι ακόμα και στην επέμβαση των ΜΑΤ, για την οποία, όμως, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του επειδή δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη λειτουργία του μηχανογραφικού κέντρου! Γενικότερα, τάχθηκε υπέρ του ξεπουλήματος των κρατικών τραπεζών και, μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση, γιατί δεν πέρασε το "μήνυμα" ότι "αν δεν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις οι τράπεζες θα κλείσουν"!.

Στις εύλογες ερωτήσεις των δημοσιογράφων πού τελικά διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, επαναλάμβανε μονότονα ότι η κυβέρνηση δε διαθέτει "στρατηγικό σχέδιο προσαρμογής στο ΕΥΡΩ"! Ιδιαίτερα έμφαση έδωσε στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει "στη λήψη των αναγκαίων μέτρων"!

Η υποστήριξη προς την κυβέρνηση και τον Κ. Σημίτη εκφράστηκε και με την ευθεία εμπλοκή του στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό, υπέδειξε στον Κ. Σημίτη να ζητήσει τώρα ...ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και να θέσει την ΚΟ μπροστά στο δίλημμα "ή ακολουθείτε την πολιτική μου ή με ρίχνετε και αναλαμβάνετε το κόστος της ήττας". Δεν πιστεύω, είπε, ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση θα αναλάβει το βάρος της ήττας του ΠΑΣΟΚ. Θα τον ρίξει, πρόβλεψε, μόνο για σπουδαίο εθνικό θέμα! Δε δίστασε, μάλιστα, έμμεσα να προβοκάρει τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να ρίξουν την κυβέρνηση εφ' όσον διαφωνούν!

Κατά τα λοιπά, επιχείρησε να περισώσει τον "αυτόνομο" ρόλο του με γενικόλογες φραστικές επιθέσεις κατά των διαπλεκομένων και ακόμα λέγοντας ότι αν ήταν πρόεδρος της ΝΔ θα ακολουθούσε "κάποια άλλη" αντιπολιτευτική τακτική, την οποία, όμως, δεν προσδιόρισε, άλλωστε ήταν περιττό...

  • Με παραπομπή στο "ξεχασμένο" και διακοσμητικό Συμβούλιο Δεοντολογίας της ΝΔ, επιχείρησε αργά χτες το βράδυ ο Κ. Καραμανλής να διασκεδάσει την κατακραυγή για την απαράδεκτη συμπεριφορά του βουλευτή Κ. Καραμηνά, ο οποίος προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο, ενώ αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ