Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Αναμένοντας τις εξελίξεις στην "Αυγή"

Κλίμα εκνευρισμού φαίνεται να κυριαρχεί στα ηγετικά κλιμάκια του Συνασπισμού με τις προωθούμενες εξελίξεις στη διεύθυνση της "Αυγής", καθώς υπάρχει διάσταση απόψεων όσον αφορά τις αλλαγές αυτές.

Οπως είναι γνωστό, το ΔΣ της Ανώνυμης Εταιρίας που εκδίδει την εφημερίδα- πρωτοστατούντος του Λεωνίδα Κύρκου και με τη θετική ψήφο 6 μελών του έναντι 5 κατά - αποφάσισε, παρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των εργαζομένων στην εφημερίδα, να προσλάβει ως διευθυντή τον δημοσιογράφο Ανταίο Χρυσοστομίδη. Ο τελευταίος φέρεται να έχει στενές πολιτικές σχέσεις με τον Κ. Σημίτη και το περιβάλλον του - μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο διαπραγματευόταν να αναλάβει τη διεύθυνση του περιοδικού "ΕΚΦΡΑΣΗ" του ΠΑΣΟΚ- και η πρόσληψή του στη θέση του διευθυντή της "Αυγής" ερμηνεύεται ως κίνηση μετατόπισης της "Αυγής" σε πιο φιλοσημιτικές θέσεις.

Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ζήτημα ήρθε, χτες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, χωρίς, ωστόσο, να παρθεί κάποια απόφαση. Οπως φαίνεται οι "προεδρικοί" είναι διχασμένοι σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές. Πάντως, κατά τη σχετική συζήτηση ακούστηκαν φωνές πως η "Αυγή" είναι πρωινή εφημερίδα του Σημίτη (!), είτε ότι δεν εκφράζει το Συνασπισμό κλπ. Η "προεδρική" πλευρά, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απέφυγε να τοποθετηθεί με το επιχείρημα πως: "Αφού δε μας ενημερώνουν (από τη διεύθυνση της "Αυγής"), εμείς δεν αναμειγνυόμαστε, δε θέλουμε να έχουμε σχέση (με τα τεκταινόμενα) "! Ετσι, απορρίφθηκε σχετική πρόταση για να βγει ανακοίνωση αποτρεπτική των προωθούμενων αλλαγών στη Διεύθυνση της "Αυγής". Στην πραγματικότητα η ηγεσία του ΣΥΝ επέλεξε να μην πάρει θέση και να αναμένει ενόψει των εξελίξεων...

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση της πρόσληψης του συγκεκριμένου διευθυντή, θα συζητηθεί σήμερα σε συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας οι οποίοι, ως γνωστόν, αντιτίθενται στην πλειοψηφία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ