Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Πιστεύουμε πιο πολύ στην ΟΝΕ

Από τη συνήθη σκοπιά του "καλύτερου διαχειριστή" της πορείας προς την ΟΝΕ παρενέβη χτες στη συζήτηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλής.Αφού επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι αυτή που πραγματικά πιστεύει στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, εστίασε στις εσωκομματικές αντεγκλήσεις που εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε την ομιλία του Κ. Σημίτη προσπάθεια "για να πείσετε τους διαφωνούντες" στο ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη κόντρα του επιτρόπου, Χρ. Παπουτσή, και του υπουργού Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλου, επισήμανε ότι "εκθέτει τη χώρα".

Ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε για μια φορά ακόμα την κυβέρνηση για "υποβάθμιση" της χώρας έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών, λόγω της μη ένταξης στην πρώτη φάση της ΟΝΕ, λέγοντας ότι "η κυβέρνησή σας στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων". Πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξουν μια σειρά συνέπειες εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, όπως η ένταση των νομισματικών πιέσεων που θα συνεχίσουν να κρατούν υψηλά τα επιτόκια, καθώς και η σύνδεση της ένταξης της Ελλάδας στο ΕΥΡΩ με εθνικά θέματα.

Αναφορικά με τη μελλοντική πορεία της χώρας, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που να το διασφαλίζουν. Μάλιστα τόνισε πως ούτως ή άλλως η Ελλάδα θα βρεθεί σε δυσχερέστερη θέση στο άμεσο μέλλον σε σχέση με τις χώρες που έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΥΡΩ, αφού η ένταξη τους παρέχει προνόμια όσον αφορά τις επενδύσεις και τα επιτόκια. Ειδικά για το κριτήριο του πληθωρισμού, υποστήριξε ότι είναι ανέφικτο να επιτευχθεί με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Καταλήγοντας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για αναξιοπιστία, αναποτελεσματικότητα και ατολμία. Ιδίως για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε ένταση των ρυθμών, χαρακτηρίζοντας "κοροϊδία" τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ιδιωτικοποίηση μόνο των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών. Κριτική άσκησε και για το θέμα της "Ολυμπιακής", μιλώντας για διατήρηση κομματικών διοικήσεων, οι οποίες - όπως υποστήριξε - κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εταιρίας. Είπε δε πως η κυβέρνηση "παίζει στο βάθος του μυαλού της" με την προοπτική της αποκρατικοποίησης χωρίς να το λέει ανοιχτά. Για την Ιονική υποστήριξε ότι οι υποσχέσεις Σημίτη προεκλογικά για μη ιδιωτικοποίηση της τράπεζας σήμερα προκαλούν τις αντιδράσεις των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ