Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Να πληρώσει η κυβέρνηση για την πολιτική της

Μιλώντας στη συνδιάσκεψη της Αχτίδας ο Δ. Ζάχαρης, μέλος του ΠΓ και γραμματέας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ενημέρωσε για την πρόσφατη Διεθνή Συνάντηση των ΚΚ, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία της. Αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική και στα βάρβαρα τρομοκρατικά μέτρα της κατά των εργαζομένων, τονίζοντας την αποφασιστικότητα να συγκρουστούμε με πολιτικές θέσεις μ' αυτήν την πολιτική. Τόνισε ότι οι ίδιες οι αρνητικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν και η στάση της κυβέρνησης σχετικά, σε συνδυασμό με την "εν κρυπτώ" ανανέωση της παραμονής των αμερικανικών βάσεων, υπογραμμίζουν το ρόλο του φιλειρηνικού κινήματος και την ανάγκη ανάπτυξής του αλλά και τις δυνατότητες επίδρασης στους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές, τόνισε ότι πρόκειται για μια σοβαρή πολιτική μάχη. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη, αύριο, αθροίζοντας τους δημάρχους της, είτε για επίσημους υποψηφίους πρόκειται, είτε για "αντάρτες", είτε για "κεντροαριστερούς" που μπορεί να εκλεγούν με τις πλάτες του ΣΥΝ, και προβάλλοντας πως, τάχα, εγκρίνεται η πολιτική της, να επιπέσει με μεγαλύτερη ακόμα μανία στα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι' αυτό, έχει σημασία να δώσουμε αυτή τη μάχη για να πληρώσει η κυβέρνηση για την πολιτική της. Αυτός είναι ένας ακόμα ουσιαστικός λόγος, να προσανατολιζόμαστε, να δίνουμε καθημερινά με όλες τις δυνάμεις μας τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών ώστε ο λαός να βγει κερδισμένος. Πρέπει να συσπειρώσουμε αγωνιστικές δυνάμεις και να εμποδίσουμε αναχώματα που πάνε να στήσουνε προς τις αγωνιστικές κινήσεις, αποκαλύπτοντας τις δημαγωγίες των κυβερνητικών και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν, ουσιαστικά, την κυβερνητική πολιτική της ΟΝΕ.

Καταλήγοντας, ο Δ. Ζάχαρης, διαπίστωσε την ανάπτυξη του κομματικού στελεχικού δυναμικού της Αχτίδας και το σωστό γενικά προσανατολισμό της. Κι αυτό είπε, είναι το πιο σπουδαίο, όταν έχουμε μάλιστα να κάνουμε με μια προλεταριακή περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ