Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αποθρασύνθηκαν οι δυνάμεις καταστολής

Αστυνομικοί και ασφαλίτες στη Ζώνη και στο ΕΚΠ ενόψει της κινητοποίησης εργατικών σωματείων!

Με συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μαζί με τους ναυτεργάτες και τους οικοδόμους του Πειραιά, έδωσαν άμεση και δυναμική αγωνιστική απάντηση στην επιχείρηση τρομοκρατίας που είχε στηθεί από νωρίς χτες το πρωί με τη συνεχή και προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην πύλη της Ζώνης, αλλά και με την περικύκλωση το απόγευμα από αστυνομικούς και ασφαλίτες του Εργατικού Κέντρου Πειραιά!

Την κινητοποίηση των κυβερνητικών δυνάμεων καταστολής προκάλεσε η αγωνιστική παρουσία που είχαν προγραμματίσει τα Σωματεία της Ζώνης για χτες το απόγευμα στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, με αφορμή την επίσκεψη της υφυπουργού Ανάπτυξης και Βιομηχανίας Αννας Διαμαντοπούλου.Η επίσκεψη αναβλήθηκε χωρίς να αναφερθούν οι λόγοι χτες το μεσημέρι.

Οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης και άλλοι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο ΕΚΠ στις 6.30 το απόγευμα. "Η υφυπουργός Διαμαντοπούλου εξαφανίστηκε, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας αν και τον ενημερώσαμε ότι θα τον επισκεφτούμε, έκανε το ίδιο. Οι μόνοι που είναι παρόντες και λειτουργούν συγκροτημένα είναι οι δυνάμεις καταστολής που έχουν στρατοπεδεύσει στον Πειραιά", ανέφερε προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ιορδάνης Πουντίδης,που κατάγγειλε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις χτες το πρωί στην πύλη της Ζώνης υπέβαλαν τους μεταλλεργάτες σε ερωτήσεις για το τι έχουν προγραμματίσει το απόγευμα!

Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμη ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσας και άλλοι εκπρόσωποι σωματείων. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, τα σωματεία της Ζώνης αποφάσισαν την Τρίτη, 9 του μήνα, στη μία το μεσημέρι, να κάνουν μαζική παράσταση στην υφυπουργό Ανάπτυξης και τις επόμενες μέρες να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην υπόθεση της Ζώνης.

Στις 7.30 ακολούθησε πορεία προς το ΥΕΝ, όπου οι εργαζόμενοι απαίτησαν να σταματήσουν τα κρούσματα αστυνόμευσης και τρομοκρατίας στον Πειραιά, να φύγουν τα ΜΑΤ και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σωματείων της Ζώνης για τη διατήρηση, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ