Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Καμπάνα" στον Δεδέογλου

Σε φυλάκιση 11,5 χρόνων και πρόστιμο 6,4 εκατ. δρχ. καταδικάστηκε χτες ο βιομήχανος Δεδέογλου. Απλήρωτοι από το Γενάρη οι εργαζόμενοι!

Σε ποινή φυλάκισης 11,5 χρόνων καταδικάστηκε χτες ερήμην από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής, ο γνωστός βιομήχανος Δεδέογλου,μετά από προσφυγή των 155 εργαζομένων στο εργοστάσιό του, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Γενάρη. Επίσης του επιβλήθηκε πρόστιμο 6,4 εκατ. δραχμών. Οι 155 εργαζόμενοι βρίσκονται από τις 5 του Μάρτη σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τους μισθούς που τους οφείλονται. Στο μεταξύ οι τράπεζες Εθνική και Πίστεως - λόγω χρεών του Δεδέογλου - έχουν "σφραγίσει" τα μηχανήματα του εργοστασίου, ενώ προηγούμενα η ΕΤΒΑ για τον ίδιο λόγο πούλησε ορισμένα μηχανήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες ερευνούν το να δοθεί το εργοστάσιο σε άλλο ιδιώτη.

Να σημειώσουμε πως ο Δεδέογλου πριν ένα χρόνο έκλεισε το εργοστάσιο που είχε στη Θεσσαλονίκη,πετώντας στο δρόμο 160 εργαζόμενους και άνοιξε άλλο εργοστάσιο στην Κομοτηνή,παίρνοντας γι' αυτό το λόγο επιδότηση απ' το κράτος, ύψους 5,5 δισ. δραχμών!Παρά την "προίκα" που του δόθηκε, ο Δεδέογλου βύθισε στα χρέη το νέο εργοστάσιο, ενώ στους 155 εργαζόμενους έδωσε μόνο ένα μισθό και έκτοτε δεν κατέβαλε δραχμή!

Απλήρωτοι και στα "Πλεκτήρια Ροδόπης"

Απλήρωτοι απ' το Μάρτη είναι και οι 43 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο "Πλεκτήρια Ροδόπης" στην Κομοτηνή. Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησαν στάση εργασίας και φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι να τους δοθούν οι μισθοί που τους οφείλονται και ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 15 εκατ. δραχμών περίπου.

Χτες το πρωί αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον Π. Ταξόπουλο,γεν. γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, ζητώντας την παρέμβασή του. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, μαζί με την τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, επισκέφτηκε το εργοστάσιο και συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Καράβα.Ο τελευταίος υποσχέθηκε αόριστα ότι θα προσπαθήσει να καταβάλει τους μισθούς σε δόσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ