Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΔ για άδεια εργασίας σε πρόσφυγες

Μέτρα για τη χορήγηση άδειας εργασίας στους πρόσφυγες και σε όσους έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο ή διαμένουν προσωρινά για ανθρωπιστικούς λόγους στη χώρα μας, προβλέπονται σε Προεδρικό Διάταγμα, που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας.

Αναλυτικά, το ΠΔ προβλέπει τα εξής:

1) Στον αλλοδαπό που έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και είναι κάτοχος άδειας παραμονής, χορηγείται ισόχρονης διάρκειας άδεια εργασίας από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στις κατά τόπους Νομαρχίες.

2) Με τις ίδιες προϋποθέσεις χορηγείται άδεια εργασίας και στον σύζυγο ή στη σύζυγο του πρόσφυγα που ήρθε στην Ελλάδα με στόχο τη συνένωση της οικογένειας. Αδεια εργασίας δίνεται και στον ή στην αλλοδαπό που έχει άδεια διαμονής και είναι παντρεμένος με αναγνωρισμένο πρόσφυγα.

3) Στους πρόσφυγες δίνεται επίσης η δυνατότητα να εγγραφούν στις εκπαιδευτικές μονάδες του ΟΑΕΔ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους Ελληνες.

4) Σε όσους έχουν κάνει αίτηση να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες και σε όσους διαμένουν προσωρινά στη χώρας μας για λόγους ανθρωπιστικούς δίνεται προσωρινή άδεια να εργαστούν για την κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών. Η άδεια λήγει 30 μέρες μετά τη λήξη των δελτίων παραμονής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ