Σάββατο 13 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Αντικομμουνιστικό ντελίριο!

Το ΚΚΕ προχωρά σε "προκλήσεις", σε "προπηλακισμούς", σε "πρόσκληση προς τους συγκεντρωμένους να προβούν σε παράνομες πράξεις", "σε απείθεια" και σε "διατάραξη της κοινής ειρήνης", είπε χτες ο Δημ. Ρέππας!

Η κυβέρνηση οδήγησε χτες την πολιτική ζωή του τόπου στο χαμηλότερο σκαλί του πιο ακραίου αντικομμουνισμού που έχει γνωρίσει μεταπολιτευτικά η χώρα. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο Δ. Ρέππας,δανειζόμενος τη νοοτροπία και τις αντιλήψεις των δεκαετιών του '50 και του '60, προσέθεσε ένα ακόμα "ένσημο" στα δεδουλευμένα της κυβέρνησης, ικανό προς επίδειξη στα αφεντικά της: Ο υπουργός Τύπου πιστοποίησε ότι τούτη η κυβέρνηση είναι εκείνη που, πρώτη μετά τη Χούντα, συνδέει την πολιτική της και τις μεθοδεύσεις για την εφαρμογή της, με κατηγορίες εναντίον του ΚΚΕ, που ισοδυναμούν με καταγγελίες ισοδύναμες των παλιότερων κηρυγμάτων περί "κομμουνιστικού κινδύνου" και παράνομης δράσης του ΚΚΕ!

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός μετουσιώθηκε χτες σε ένα ασύλληπτο αντικομμουνιστικό ντελίριο εκ μέρους του Δ. Ρέππα, ο οποίος, στην προσπάθειά του να συκοφαντήσει τους αγώνες των εκπαιδευτικών, απέδωσε στο ΚΚΕ πράξεις που "δεν είναι νόμιμες" και στους βουλευτές του Κόμματος "προκλήσεις", "προπηλακισμούς", "πρόσκληση σε συγκεντρωμένους να προβούν σε παράνομες πράξεις", "σε απείθεια" και σε "διατάραξη της κοινής ειρήνης"! Γιατί όλα αυτά; Γιατί το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και γιατί χτες βουλευτές του βρέθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών, στα σημεία που τους χτυπούσαν τα ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τύπου μίλησε για "μικρή ομάδα εκπαιδευτικών (που) υπονομεύει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", για να συνεχίσει λέγοντας ότι "η στάση των εκπαιδευτικών που μετέχουν σε αυτές τις κινητοποιήσεις, με την παρουσία δυνάμεων συγκεκριμένου κομματικού χώρου και ατόμων που δεν έχουν σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα, είναι απολύτως καταδικαστέα, διότι στρέφεται εναντίον του κοινωνικού συνόλου, καταπατά κάθε έννοια λογικής και δικαίου, οδηγεί σε πράξεις οι οποίες είναι παράνομες"...

Αμέσως μετά ξεκίνησε το απροσχημάτιστο αντι - ΚΚΕ παραλήρημα: Οι κινητοποιούμενοι "ανήκουν σε κομματικό χώρο και συγκεκριμένα το Κομμουνιστικό Κόμμα, του οποίου βουλευτές καταφέρνοντας πλήγμα κατά της Δημοκρατίας, πρωτοστάτησαν σε προκλήσεις και προπηλακισμούς εναντίον προσερχόμενων υποψηφίων εκπαιδευτικών να διαγωνιστούν και επίσης προσκαλούσαν τους συγκεντρωμένους να προβούν σε παράνομες πράξεις. Προσπαθούσαν να τους διεγείρουν σε απείθεια ή σε διατάραξη της κοινής ειρήνης" (!), ήταν τα λόγια του Δ. Ρέππα. Αυτό "δεν είναι ηθικό, δεν είναι νόμιμο, δεν είναι λογικό, δεν είναι πολιτικά ορθό...", κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, πλήρως εκτραχηλισμένος από εκεί και πέρα, έφτασε να υποστηρίξει ότι "ο κ. Κολοζώφ στα Πατήσια, ο κ. Κόρακας στον Αλιμο, πρωτοστάτησαν στη δημιουργία των επεισοδίων προπηλακίζοντας τους προσερχόμενους υποψήφιους. Αυτή δεν είναι συμπεριφορά Ελλήνων βουλευτών", (!) συνέχισε με το θράσος που συνάδει στα εξαπτέρυγα του "σημιτικού" ύφους και ήθους.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς και το ΚΚΕ για "απείθεια στους νόμους (και), στα όργανα της τάξης, τα οποία έχουν αναλάβει ένα συγκεκριμένο ρόλο στο πλαίσιο καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί"... Οταν ρωτήθηκε δε, τι έχει να πει για τις εικόνες που είδε το πανελλήνιο, με τα ΜΑΤ στην κυριολεξία να ποδοπατούν εκπαιδευτικούς, απάντησε ως εξής: "Τέτοιες σκηνές υπήρξαν. Οι περισσότερες, πάντως, ήταν σκηνές που μαρτυρούν επίθεση εναντίον των δυνάμεων της Αστυνομίας και όχι το αντίθετο"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ