Σάββατο 13 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέλαβαν και τον Αγ. Σαχίνη

Προκλητική για τη δημοκρατία και τους θεσμούς ήταν η σύλληψη του Δημοτικού Συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Αγάπιου Σαχίνη,την ώρα, μάλιστα, που ζητούσε να συναντηθεί με τον αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να εκφράσει την αγανάκτησή του για τη στάση της Αστυνομίας και να ζητήσει να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών. Εκείνη ακριβώς την ώρα δέχτηκε επίθεση από μεγάλη ομάδα ανδρών των ΜΑΤ, ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη.

Μετά από παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Δημητριάδη,του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Καπετανόπουλου και συνδικαλιστών των ΕΛΜΕ και των Διδασκαλικών Συλλόγων, τελικά, ο Αγ. Σαχίνης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Εξερχόμενος από την Ασφάλεια, ο υποψήφιος του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα", δήλωσε: "Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες του. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να καταδικάσει την κατάσταση αυτή στην πόλη μας και ειδικότερα τη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Η ΤΑ δεν μπορεί να είναι θεατής. Επιβάλλεται να είναι συμπαραστάτης στον αγώνα που κάνουν οι καθηγητές. Η συμπαράταξη του λαού θα είναι η πραγματικότητα από εδώ και πέρα, αφού είναι η μόνη ελπίδα και η μοναδική διέξοδος στα αδιέξοδα που δημιουργούν οι πολιτικές που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα".

Με ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα" υπογραμμίζει ότι "ο λαός και οι εργαζόμενοι της πόλης θα δώσουν αγωνιστική απάντηση σ' αυτές τις πολιτικές και πρακτικές των εκσυγχρονιστών, ενισχύοντας το μέτωπο πάλης για την παιδεία" και τονίζει πως "θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, για μια ΤΑ συμπαραστάτη των αγώνων του λαού της πόλης μας, για τη λύση των προβλημάτων της παιδείας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ