Τετάρτη 17 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς

Στην παρέμβασή του ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά της ΝΑΣ, τόνισε ότι η Δυτική Αττική είναι μια περιοχή με κυρίαρχα προβλήματα την αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης και την ανεργία.

"Στα χρόνια που πέρασαν, σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, η ΝΑΣ, όχι μόνο δεν έκρυψε, αλλά αντίθετα πάλεψε για να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα της εργατικής τάξης και έκανε αγώνα για τη συσπείρωση και κινητοποίηση δυνάμεων, ώστε σε αυτά τα προβλήματα να δοθούν φιλολαϊκές απαντήσεις".

Ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε στη στάση της Αυτοδιοίκησης, που δεν πρέπει να μένει αμέτοχη στις εξελίξεις, σημειώνοντας: "Πρέπει να παίρνει θέση στα προβλήματα που εμφανίζονται οξυμένα. Πρέπει να παίρνει θέση στις κοινωνικές συγκρούσεις και να στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων".

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΝΑΣ σημείωσε ότι η πορεία της ΤΑ σημαδεύεται από σημαντικά γεγονότα, από μια συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να τη μετατρέψει σε μακρύ χέρι του κράτους, για την προώθηση της πολιτικής της. "Η κυρίαρχη λογική - τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής - και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, είναι η ιδιωτικοποίηση και η ανταποδοτικότητα. Αυτή η λογική ενισχύεται, στο βαθμό που δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί στην Αυτοδιοίκηση. Εμείς, ως ΝΑΣ, πιστεύουμε ότι θα μεγαλώσουν οι αντιστάσεις σε αυτή την πολιτική. Υπάρχουν προοδευτικοί ριζοσπάστες αγωνιστές που δεν αποδέχονται τη λογική της ισοπέδωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ