Τετάρτη 17 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχι τον αυταρχισμό της κυβέρνησης

Συνεχίζονται οι καταγγελίες σωματείων εργαζομένων και μαζικών φορέων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και τις αυταρχικές μεθόδους που χρησιμοποιεί για την εφαρμογή της.

  • Ψήφισμα συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, ενέκρινε ομόφωνα προχτές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας, ύστερα από πρόταση του υποψήφιου δημάρχου της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας"Αρισ. Αβραμίδη.
  • Η "ΝΑΣ" Δυτικής Αττικής καλεί το νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δυτικής Αττικής να πάρουν θέση, καταγγέλλοντας τους ξυλοδαρμούς και να καταδικάσουν το νόμο Αρσένη, που ξεθεμελιώνει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να ανακαλέσει το διαγωνισμό της "ντροπής" στο χώρο της εκπαίδευσης.
  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών "Ο Παρθενώνας" καταγγέλλει "στη συνείδηση των πολιτών όλα αυτά τα φαινόμενα βίας που οδηγούν σε άλλες εποχές την παιδεία" και καλεί "την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να σταματήσει να προσφέρει αυτό το θέαμα ανά την Ελλάδα".
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΠΟΔΠ - ΑΕΙ) "καταδικάζει την πολιτική επίδειξης αυταρχισμού και ωμής αστυνομοκρατίας" και ζητά "να σταματήσει αμέσως ο αυταρχικός παροξυσμός της κυβέρνησης, η ποινικοποίηση των αγώνων και η χρήση αστυνομικής βίας ενάντια στις κινητοποιήσεις".
  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου και Περιοχής σημειώνει, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι "αρκετοί πριν από εσάς χρησιμοποίησαν αυταρχισμό και τρομοκρατία και έφτιαξαν "Παρθενώνα" και αναμορφωτήρια, αλλά το στόχο τους δεν τον πέτυχαν, γιατί ο ελληνικός λαός ξέρει να αντιστέκεται προβάλλοντας τα ιδανικά του".
  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων Αθήνας - Πειραιά - Περιχώρων,καταγγέλλει "προς τον ελληνικό λαό την κυβέρνηση, που με ελαφρά τη καρδία έστειλε τα ΜΑΤ κατά των καθηγητών και έκαναν το γιουρούσι ως μαινόμενοι ταύροι εναντίον κάθε πνευματικής αντίστασης".
  • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ξένων Γλωσσών Φροντιστηρίων και Σχολών Ελλάδος "Ο Βύρων" εκφράζει την αγανάκτησή του και δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις "στον αγώνα για την ανατροπή και κατάργηση του Ν.2525/97, τη διατήρηση της επετηρίδας και το δικαίωμα όλων για δημόσια και δωρεάν παιδεία".
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας καταγγέλλει την αστυνομοκρατία που έζησε ο Πύργος, με αποκορύφωμα, μετά το τέλος των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, να πάνε ασφαλίτες στο Εργατικό Κέντρο και να ρωτήσουν τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων πότε έχουν συγκέντρωση οι απολυμένοι της "ΚΕΡΑΜΙΚΑ"!
  • Την προκλητική επίδειξη αυταρχισμού και βίας της κυβέρνησης σε βάρος των εκπαιδευτικών, καταδικάζει ο Σύνδεσμος Πλινθοκεραμοποιών και Αγγειοπλαστών Θεσσαλονίκης. Παράλληλα καταγγέλλει ως επικίνδυνη τη σημερινή πολιτική της κυβέρνησης και καλεί τους εργαζόμενους της πόλης σε συγκρότηση ενιαίου μετώπου πάλης για να εμποδίσουν και να καταργήσουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ