Τετάρτη 17 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ"
Ολοκληρώθηκε η φιέστα

Σε μια προσπάθεια χειραγώγησης του μαθητικού κινήματος και της υποβάθμισης του ρόλου των μαθητικών κοινοτήτων, "συνεδρίασε" για τρίτη συνεχή χρονιά η "Βουλή των Εφήβων".

Για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε ότι πρόκειται για μια "φιέστα", μακριά από το μαθητικό κίνημα και τις διαδικασίες του, που όχι μόνο δεν έχει στόχο στην καταγραφή των προβλημάτων των νέων, αλλά, απεναντίας, ναλειτουργεί σε βάρος του μαθητικού κινήματος, το οποίο και πρωτοστατεί στους αγώνες για το δικαίωμα στη δουλιά και τη μόρφωση, και να διαμορφώνει ανάλογες συνειδήσεις.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να καλλιεργήσει την εικόνα ότι δίνει τη δυνατότητα στους νέους να πουν τις απόψεις τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν, μέσω της δικής τους "Βουλής" και ότι όσα λέγονται σε αυτήν αφορούν το σύνολο της μαθητικής νεολαίας! Στην πραγματικότητα όμως, οι έφηβοι "βουλευτές" εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους και "εκλέγονται" με βάση εργασίες τους πάνω σε διάφορα θέματα οικολογίας, πολιτισμού και εθνικά.

Χτες "συνεδρίασε" η "Ολομέλεια", όπου μίλησαν 36 μαθητές, στους οποίους πλειοψηφούσαν αυτοί από τη Βόρειο Ηπειρο, την Κύπρο και το εξωτερικό, μέσα σε ένα διάχυτο πνεύμα εθνικισμού, χωρίς αναφορές στις πραγματικές αιτίες που γεννούν τα προβλήματα, όπως ΝΑΤΟ - εθνικά θέματα - ειρήνη, εγκατάλειψη της Βόρειας Ελλάδας. Η πολιτική λιτότητας και η υποβάθμιση της παιδείας, η αποβιομηχάνιση της χώρας, ο πολιτισμός, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, η κοινωνική πρόνοια, δεν αναδείχτηκαν ιδιαίτερα.

Στη Γ Συνεδρίαση της "Βουλής των Εφήβων", η οποία ολοκληρώθηκε χτες, πήραν μέρος 300 μαθητές, μόνο από τη Β Λυκείου, από 1.437 σχολεία της χώρας. Επίσης στις συνεδριάσεις πήραν μέρος εκπρόσωποι μαθητών από 75 σχολεία του εξωτερικού και της Κύπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ