Τετάρτη 17 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Απαντούν με κινητοποιήσεις

Διορία μέχρι τις 23 του Ιούνη έδωσαν χθες στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να ικανοποιήσει τα οικονομικά και θεσμικά τους αιτήματα. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στα τέλη του μήνα, απόφαση που αναμένεται να επικυρωθεί από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Αυτό ανακοίνωσαν χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενώ κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την απαράδεκτη τακτική της κωλυσιεργίας, αφού δεν υλοποιεί όσα είχαν συμφωνηθεί μετά από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 και 6 του Μάρτη. Μ' αυτό τον τρόπο, τόνισαν οι εργαζόμενοι, "η κυβέρνηση μας εξωθεί σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις".

Γι αυτό το λόγο αύριο, στις 11 π.μ., τα μέλη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της Αττικής θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας: Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους ιδιωτικού δικαίου εργαζόμενους. Την έκδοση υπουργικής απόφασης αντίστοιχη στο οικονομικό σκέλος και για τους δημοσίου δικαίου εργαζόμενους. Νομοθετική ρύθμιση με συγκεκριμένη διάταξη ώστε η σύνταξη στο 58ο έτος της ηλικίας να ισχύσει και για τους δημοσίου δικαίου εργαζόμενους, όπως ισχύει και για τους ιδιωτικού δικαίου στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να υπάρχει δικαίωμα επιλογής του ασφαλιστικού φορέα από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να δοθεί αύξηση της εφάπαξ αποζημίωσης για τους ιδιωτικού δικαίου εργαζόμενους. Να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, είτε άμεσα, είτε έμμεσα από δημοτικές επιχειρήσεις, τομέων και αρμοδιοτήτων της ΤΑ που διαπιστώνονται από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

"Οχι μόνο δεν υλοποιήθηκε η συμφωνία μας, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Ν. Λαμπρακάκης,αλλά ούτε καν έχουν δρομολογηθεί οι λύσεις απέναντι σ' αυτά τα θέματα". Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γιάννης Στρατηγός, τόνισε: "Θεωρούμε προκλητικότατο να μην υλοποιούνται τα ελάχιστα που συμφωνήσαμε. Εκείνοι προκαλούν τα προβλήματα αλλά θα πάρουν την απάντηση. Μέσα στο γενικό κλίμα βίας και αυταρχισμού που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, η συσπείρωση των σωματείων και ο ενωμένος αγώνας πρέπει να είναι η απάντηση. Τα ασφαλιστικά και οικονομικά αιτήματα και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων χτυπάνε στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής που εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες. Η βία της κυβέρνησης και η πολιτική της δε θα περάσουν και θα πάρει μια γενικευμένη δυναμική και σκληρή απάντηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ