Τετάρτη 17 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"
Συμπαράταξη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Ο Αντώνης Χοροζάνης θα είναι και πάλι ο υποψήφιος Νομάρχης Δυτικής Αττικής της ΝΑΣ. Οι βασικές αρχές της Διακήρυξης παρουσιάστηκαν προχτές σε ανοιχτή συγκέντρωση της παράταξης

Ο Αντώνης Χοροζάνης θα είναι για ακόμα μία φορά ο υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής, που θα στηρίξει η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία",στις επόμενες νομαρχιακές εκλογές.

Με τη φράση "μόνο η αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική, μπορεί να αποτελέσει το ξεκίνημα για θετικές εξελίξεις στην περιοχή",η γραμματεία της Παράταξης παρουσίασε προχτές το βράδυ τον υποψήφιο νομάρχη και τη Διακήρυξη της Κίνησης, σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ελευσίνας. "Οι αγώνες που έκανε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, από τη θέση του συμβούλου, η αγωνιστική παρουσία του σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής και οι αγώνες του γι' αυτά, καταξίωσαν τον Αντ. Χοροζάνη, ο οποίος κέρδισε με την αξία του τη θέση του υποψήφιου νομάρχη", τόνισε ο Ν. Αγγελόπουλος,μέλος της Γραμματείας της ΝΑΣ.

Αυτό που επιδιώκουμε, τόνισε ο Αντ. Χοροζάνης, παρουσιάζοντας το σχέδιο Διακήρυξης της παράταξης, είναι "να κάνουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση προμαχώνα της ανυποχώρητης υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, της αποφασιστικής αντίστασης σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, της αγωνιστικής συσπείρωσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, της προβολής των οραμάτων τους για μια ζωή αντάξια του μόχθου τους και της πάλης για την υλοποίησή τους".

Οσον αφορά την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής και τους συνδυασμούς της "υποτιθέμενης αντιπολίτευσης", όπως τόνισε ο Α. Χοροζάνης, "επιδίωξαν να μετατρέψουν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε επιχείρηση και τους αιρετούς νομάρχες σε μάνατζερ. Προώθησαν την ιδιωτικοποίηση, την ανταποδοτικότητα και την πρόσθετη φορολογία σε βάρος του λαού. Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τη λειτουργία του θεσμού της εκλεγμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αποδείχτηκε ότι δεν πρόκειται για αιρετό όργανο, αλλά για ένα διοικητικό, γραφειοκρατικό μηχανισμό, μακριά από το λαό, για την εξυπηρέτηση της κυρίαρχης πολιτικής στα πλαίσια της εξάρτησης της χώρας από την ΕΕ".

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος νομάρχης αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην περιοχή η κυβερνητική πολιτική. Οπως τα Ναυπηγεία που ιδιωτικοποιήθηκαν, η Χαλυβουργική που διαλύεται, τα ΕΛΔΑ και η αμυντική βιομηχανία ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ που ιδιωτικοποιούνται. "Μεγάλα τμήματα των απόμαχων της δουλιάς εξαναγκάζονται να μπουν στο περιθώριο της ζωής, σημείωσε ο επικεφαλής και υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Δυτ. Αττικής. Η νεολαία σπρώχνεται βίαια στην παραγωγή σαν φτηνό μισοειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Η υγεία με την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, τη μη ολοκληρωμένη λειτουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε αντικείμενο κερδοσκοπίας".

Αναφερόμενος στη σημασία των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, ο Α. Χοροζάνης τόνισε πως το αποτέλεσμά τους θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων, στη διαμόρφωση ενός νέου συσχετισμού δυνάμεων, αλλά και στην εξέλιξη του θεσμού της ΤΑ. "Η κυβέρνηση τόνισε την προσδοκία της, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα μπορέσει να το εμφανίσει ως έγκριση της κυβερνητικής πολιτικής, για να μπορέσει να συνεχίσει χωρίς εμπόδια την αντιλαϊκή της πορεία", επισήμανε.

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος νομάρχης αναφέρθηκε στη στάση της ΝΑΣ που αναδεικνύει τα αίτια των προβλημάτων, αποκαλύπτει τους υπεύθυνους και προτείνει λύσεις. "Η ΝΑΣ πιστεύει ότι η περιοχή χρειάζεται Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με τη συμπαράταξη δυνάμεων και ανθρώπων, που ανεξάρτητα από τις ειδικότερες πολιτικές τους επιλογές, θέλουν να εκφράσουν και να φέρουν στο προσκήνιο τα προβλήματα των εργαζομένων",σημείωσε ο Α. Χοροζάνης. Και πρόσθεσε: "Η δημιουργία ενός πλατύτερου μετώπου συσπείρωσης και συνεργασίας αποτελεί επείγουσα ανάγκη, γιατί είναι πρόταση δημιουργίας και θα είναι η ασπίδα στις επιθέσεις που γίνονται και θα ενταθούν".

Ο Θεοχ. Παπαμάργαρης

Στη συγκέντρωση της ΝΑΣ Δυτικής Αττικής μίλησε και ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης,υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, ο οποίος αναφέρθηκε στο μήνυμα αντίστασης που πρέπει να βγει από τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. "Η ανάγκη - σημείωσε ο Θ. Παπαμάργαρης - είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς οι κατακτήσεις δεκαετιών των εργαζομένων δέχονται μια ολομέτωπη επίθεση, με σκοπό την ξεθεμελίωσή τους".

Παράλληλα, κάλεσε τους παραβρισκόμενους να αντισταθούν, να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης απέναντι στις καταπατήσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που πραγματοποιεί η κυβέρνηση. "Είμαστε υποχρεωμένοι να υψώσουμε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας απέναντι σ' αυτήν τη λαίλαπα, αν θέλουμε να σώσουμε τα κεκτημένα μας. Πρέπει να γίνει αυτό, άλλοι δρόμοι δεν υπάρχουν, η ανάγκη στράτευσης όλων μας είναι απαραίτητη",κατέληξε ο υποψήφιος νομάρχης.

Η ευθύνη των υποψήφιων

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο δήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Λάππας,αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι Δήμοι, όσο και οι Νομαρχίες και κάλεσε το λαό να δώσει δυναμική απάντηση στην πολιτική της υποταγής που προωθεί η κυβέρνηση.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Μαϊλη υποψήφια δήμαρχος Ελευσίνας, τόνισε τη σημασία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και υπογράμμισε ότι η ευθύνη που έχουν οι υποψήφιοι της Δυτικής Αττικής είναι πολύ μεγάλη απέναντι στους δημότες της περιοχής τους. "Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την ανταποδοτική, φορομπηχτική πολιτική, που προωθεί η κυβέρνηση στους δήμους και τις νομαρχίες", σημείωσε η Κ. Μαϊλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ