Τετάρτη 17 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΟΤΙΑ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ 1 - 1
Μοιράστηκαν βαθμούς και άσχημες εντυπώσεις

Οι Σκοτσέζοι ελπίζουν σε πρόκριση με νίκη επί του Καμερούν, ενώ οι Νορβηγοί θα πρέπει να κερδίσουν τους Βραζιλιάνους

Σκοτία και Νορβηγία μοιράστηκαν γκολ κι άσχημες εντυπώσεις, όχι όμως και τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι Σκοτσέζοι βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Την τρίτη και τελευταία αγωνιστική αγωνίζονται με το Μαρόκο, αντίθετα με τους Νορβηγούς που θα αντιμετωπίσουν τη Βραζιλία. Ολα αυτά όμως στη θεωρία, γιατί στην πράξη οι Αφρικανοί έδειξαν ότι κατέχουν τα μυστικά της μπάλας καλύτερα από τους Βορειοευρωπαίους.

Οκτώ συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα μετράνε οι Σκοτσέζοι. Ποτέ δεν πέρασαν στη δεύτερη φάση. Πάντα κοντράριζαν στα ίσια τους ισχυρούς και δυσκολεύονταν αφάνταστα σε παιχνίδια που μπορούσαν να κερδίσουν. Το ίδιο συμβαίνει και στη Γαλλία. Τα έδωσαν όλα με τους Βραζιλιάνους στην πρεμιέρα και είδαν το Χάρο με τα μάτια τους μέχρι να αποσπάσουν το βαθμό της ισοπαλίας από τους Νορβηγούς. Ετρεξαν περισσότερο από τους αντιπάλους τους στο α ημίχρονο, αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είχε καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και ο Χάβαρντ Φλο με κεφαλιά αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο σέντρα του Ρίσετ από αριστερά και άνοιξε το σκορ. Οι Νορβηγοί, που παρατάχτηκαν χωρίς τον Στράντλι και τον Σόλκιερ και με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό, πίστεψαν προς στιγμήν ότι θα κατάφερναν να αγκαλιάσουν τη νίκη. Με καλύτερη ψυχολογία ανοίχτηκαν για ένα δεύτερο γκολ και το πλήρωσαν. Στο 67, σε μακρινή μπαλιά, ο Μπέρλι βγήκε μόνος του πίσω από τους αμυντικούς, ο Γκρόντας δίστασε να βγει και ο Σκοτσέζος με εύκολο πλασέ ισοφάρισε. Ο ίδιος εφτά λεπτά αργότερα βγήκε σε θέση βολής, αλλά αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας της Νορβηγίας απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ.

Οι Σκανδιναβοί είναι αήττητοι και με δύο βαθμούς στη συλλογή τους, όμως με τις εμφανίσεις τους έδειξαν ότι δεν έχουν καμία τύχη για τη συνέχεια. Ομάδα της οποίας δύο παίκτες φεύγουν με κράμπα μετά από 70 λεπτά αγώνα, έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Κι όταν μιλάμε για νορβηγικό ποδόσφαιρο, εννοούμε φυσική κατάσταση και τίποτα περισσότερο.

Κίτρινες κάρτες: Ντιούρι, Τζάκσον (Σκοτία), Μπεργκ, Ρέκνταλ (Νορβ.)ΣΚΟΤΙΑ: Λέιτον, Μπέρλι, Μπόιντ, Κάλντεργουντ (59 Γουέιρ), Χέντρι, Γκάλαχερ, Ντέιλι, Λάμπερτ, Ντιούρι, Τζάκσον (61 Μακ Μάναμαν), Κόλινς.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γκρόντας, Γιόνσεν, Μπεργκ (81 Χάλε), Μπιόρνεμπι, Σόλμπακεν, Αντρε Φλο, Ρέκνταλ, Εγκεν, Χάβαρντ Φλο (60 Γιάκομπσεν), Ρίσετ (72 Οστεσαντ), Στραντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ