Τετάρτη 17 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - "ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΕΙΑ"
Λάμψη αστέρων στο ΟΑΚΑ

Τα αστέρια του παγκόσμιου στίβου θα λάμψουν απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, όπου διεξάγεται το διεθνές μίτινγκ "Τσικλητήρεια" (ώρα έναρξης 18.30 ΑΝΤ 1) που διοργανώνει ο Πανελλήνιος στη μνήμη του παλιού Ολυμπιονίκη Κώστα Τσικλητήρα που ανήκε στο σύλλογο της Κυψέλης.

Τα σπουδαία ονόματα που θα δώσουν το "παρών" στο ΟΑΚΑ, δίνουν μια ξεχωριστή αίγλη στους αγώνες που ομολογουμένως μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Αύγουστο θεωρείται η πιο σημαντική διοργάνωση φέτος στο χώρο του στίβου.

Το κυρίως πιάτο των αγώνων είναι το αγώνισμα του επί κοντώ, όπου εκτός της παρουσίας του κυρίαρχου των αιθέρων Σεργκέι Μπούμπκα υπάρχουν άλλοι τέσσερις αθλητές, οι Ρώσοι Τραντέκοφ και Ταράσοφ, ο Γερμανός Λόμπιγκερ και ο Βούλγαρος Μαρκόφ, που το ατομικό τους ρεκόρ είναι στα 6μ (6.01 ο Τραντέκοφ). Από κει και πέρα στα σπριντ ξεχωρίζουν οι συμμετοχές στα 100μ του Ατο Μπόλτον από το Τρινιτάντ με ατομική επίδοση 9.86, του Φρανκ Φρέντερικς με το ίδιο χρόνο.

Μάχη αναμένεται να γίνει και στα 200μ όπου εκτός του Ατο Μπόλτον που έχει 19.97 ξεχωρίζουν ακόμα ο Ουκρανός Σερκέι Οσονιτς με 20.40, ο Κύπριος Ανινος Μαρκουλίδης με 20.47 ο Βρετανός Αλεν Κόντον με 20.53 και Ούγγρος Μίκλος Γκουλάι με 20.78.

Στις μεσαίες αποστάσεις και συγκεκριμένα στα 1.500μ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις συμμετοχές του Αλγερινού Νουρεντίν Μορσελί με 3.27.37 και του Κενυάτη Στέφεν Κίπκοριρ με 3.31.87, ενώ στα 3.000μ στιπλ το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος είναι ο Γουίλσον Κίπκετερ από την Κένυα με καλύτερη επίδοση 7.59.08.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη των εμποδίων όπου στα 110μ θα κοντραριστούν ο Βρετανός Κόλιν Τζάκσον με 12.91 και ο Γερμανός Φλόριαν Σβαρτσκόφ με 13.11.

Στο ύψος ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Στιβ Σμιθ με 2.38, του Πολωνού Αρθουρ Πάρτικα με 2.37 και του Βρετανού Ντάλτον Γκραντ με 2.37.

Στις γυναίκες το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα σπριντ όπου στα 100μ θα μετάσχουν η Τζαμαϊκανή κάτοχος 34 μεταλλίων Μέρλιν Οτεϊ και ατομικό χρόνο 10.74 αλλά και η Ρωσίδα Ιρίνα Πριβάλοβα με 10.77. Στα άλματα το μεγάλο όνομα είναι η Γερμανίδα Χάικε Ντρέξλερ στο μήκος με 7.48.

Η ελληνική συμμετοχή

Χωρίς το βαρύ πυροβολικό της που ακούει στο όνομα Κώστας Γκατσιούδης, ο οποίος έπαθε θλάση στους προσαγωγούς και θα μείνει 15 ημέρες εκτός δράσης, αλλά και τους Παυλακάκη και Μπακογιάννη, θα ριχθεί στους αγώνες η ελληνική ομάδα. Στόχος των αθλητών μας είναι να πραγματοποίησαν μια αξιοπρεπή εμφάνιση, ανάλογη με αυτή που πραγματοποίησαν πριν από λίγες μέρες στους αγώνες του Μπρούνο Τζάουλι.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του Γιώργου Παναγιωτόπουλου στα 200μ, αλλά και οι μάχες της Ολγας Βασδέκη στο τριπλούν και της Κατερίνας Θάνου στα 100μ, όπου πριν από λίγες ημέρες στα "Βαρδινογιάννεια" έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέβηκε το φράγμα των 11 αφού σημείωσε χρόνο 10.99.

  • Τέσσερα νέα ονόματα προστέθηκαν στη χορηγία ναυτιλιακής εταιρίας. Πρόκειται για τους πρωταθλητές Κώστα Γκατσιούδη, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, Χάρη Παπαδιά και Αγγελο Παυλακάκη. Οι υπόλοιποι είναι Ολγα Βασδέκη, Κατερίνα Κόφα, Λάμπρος Παπακώστας καθώς και ο προπονητής Γιώργος Πομάσκι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ