Τετάρτη 17 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αλλάζει το βόλεϊ

Ριζική ανανέωση, προκειμένου να γίνει το άθλημα θεαματικότερο και ελκυστικότερο για την τηλεόραση

Ενα νέο πρόσωπο αναζητά το βόλεϊ προς χάριν της θεαματικότητας και της τηλεόρασης. Περισσότερο θέαμα, περιστολή του χρόνου διεξαγωγής των αγώνων είναι τα ζητούμενα μέσα από τις αλλαγές που προωθούνται. Οπως ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θαν. Μπελιγράτης, από την επόμενη περίοδο θα εφαρμοστούν η έγχρωμη μπάλα (όπως στις διεθνείς διοργανώσεις), ο λίμπερο (παίκτης που μπορεί να μπαίνει οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα, μόνο στην πίσω ζώνη όμως για να βοηθά στην υποδοχή και στην άμυνα) και η ελευθερία κινήσεων του προπονητή παράλληλα με την πλάγια γραμμή.

Αυτό όμως είναι μόνο το πρώτο σετ των αλλαγών. Οι ουσιαστικότερες έπονται και αφορούν στο ίδιο το αγωνιστικό πρόσωπο του παιχνιδιού, αφού προωθείται η κατάργηση της αλλαγής. Ετσι όλα τα σετ θα γίνουν τάι - μπρέικ, που θα κρίνονται όμως στους 25 πόντους. Επίσης κάθε άσος θα μετρά δύο πόντους. Στο σερβίς θα δίνονται όμως δύο προσπάθειες, όπως και στο τένις. Προωθείται ακόμα η κατάργηση της επαφής στο φιλέ σαν λάθος, ώστε να γίνει πιο ελεύθερο το παιχνίδι. Τις αλλαγές αυτές πρόκειται να συζητήσει το επόμενο Σάββατο στις Βρυξέλλες μια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (CEV), την οποία αποτελούν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θ. Μπελιγράτης, ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας Μάγκρι και της ρωσικής Πάτκιν, ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της CEV Λάντκε και της επιτροπής διαιτησίας Μέγιερ. Οι αλλαγές που θα προτείνει θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στις 25 του Σεπτέμβρη και στη συνέχεια στη γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στις 26/10 στο Τόκιο.

Σκέψεις για αλλαγές υπάρχουν και για τη βαθμολογία. Ετσι στην Ιταλία από τη νέα περίοδο οι βαθμοί που θα παίρνει κάθε ομάδα θα είναι όσοι και τα σετ που έχει κερδίσει. Δηλαδή αν το παιχνίδι λήξει 3-0, η νικήτρια ομάδα θα παίρνει 3 β. και η ηττημένη κανένα. Αν λήξει 3-1, η νικήτρια ομάδα θα παίρνει 3 β. και η ηττημένη 1β. κ. ο. κ. Η επιλογή των Ιταλών φαντάζει ελκυστική και για τους Ελληνες παράγοντες που σκέφτονται να την εφαρμόσουν και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Θ. Μπελιγράτης ανακοίνωσε επίσης ότι συμφώνησαν με τον Ολλανδό προπονητή Γιουπ Αλμπέρτα να αναλάβει τη θέση του τεχνικού συμβούλου της Ομοσπονδίας μέχρι το τέλος του 1999.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ