Τετάρτη 17 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αρχισαν οι απελάσεις

Η γαλλική Δικαιοσύνη... τρίζει τα δόντια στους Αγγλους χούλιγκαν. Δύο από τους πρωταίτιους των θλιβερών επεισοδίων της Μασσαλίας καταδικάστηκαν σε τρίμηνη φυλάκιση. Επίσης, άλλοι επτά Αγγλοι οπαδοί αντιμετωπίζουν ανάλογες κατηγορίες και αναμένεται να τους επιβληθούν ανάλογες ποινές.

Εκτός των Αγγλων όμως, τέσσερις Γάλλοι και δύο Τυνήσιοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα όσα διαδραματίστηκαν στη νότια Γαλλία. Οι φίλαθλοι από την Τυνησία κατηγορούνται επίσης και για κλοπές. Συνολικά 60 άτομα εκτιμάται πως θα περάσουν από τις αίθουσες των γαλλικών δικαστηρίων μέχρι την επόμενη βδομάδα.

Δεκάδες άτομα θα απελαθούν και η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει πως με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να επιβάλει την τάξη και να... νουθετήσει όσους θελήσουν να διαταράξουν ξανά την ατμόσφαιρα του Μουντιάλ.

Παράλληλα, στην προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα έκτροπα της Μασσαλίας, οι γαλλικές αρχές εντείνουν συνεχώς τους ελέγχους σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα για δημιουργία επεισοδίων. Ετσι χθες πενήντα Σκωοσέζοι οπαδοί, που θεωρούνται επικίνδυνοι από τη γαλλική αστυνομία, κρατήθηκαν για τέσσερις ώρες στη γαλλική πόλη Μπορντό, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όμως να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Πηγές της αστυνομίας αποκάλυψαν ότι οι οπαδοί κρατήθηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπορντό, αμέσως μετά την άφιξή τους από την Ισπανία, όπου είχαν μεταβεί αεροπορικώς από τη Βρετανία.

Ας σημειωθεί ότι χθες η κυβέρνηση της Τυνησίας κατηγόρησε τους Αγγλους χούλιγκαν για τα επεισόδια που έγιναν από το Σάββατο το βράδυ στη Μασσαλία, ενώ επέρριψε ευθύνες και στις γαλλικές αρχές γιατί απέτυχαν να προστατεύσουν τους Τυνήσιους φιλάθλους.

Εξάλλου και οι Γερμανοί χούλιγκαν μιμήθηκαν τους Αγγλους... συναδέλφους τους. Δημιούργησαν επεισόδια πριν την έναρξη και μετά το τέλος του παιχνιδιού της Εθνικής Γερμανίας με την αντίστοιχη των ΗΠΑ.

Συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας, η οποία συνέλαβε αρκετούς από τους Γερμανούς ταραξίες. Εξι μάλιστα Γερμανοί πέρασαν τη νύχτα τους στα κρατητήρια της αστυνομίας και πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από τη γαλλική πρωτεύουσα, να απελαθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ