- Σοβαρά εκτεθειμένος έμεινε χτες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, καθώς - όπως αποκάλυψε στην ομιλία της η Αλ. Παπαρήγα - στην πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Γερ. Αρσένης ψήφισε... - 1998-06-26 00:00:00.0"/> - Σοβαρά εκτεθειμένος έμεινε χτες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, καθώς - όπως αποκάλυψε στην ομιλία της η Αλ. Παπαρήγα - στην πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Γερ. Αρσένης ψήφισε... - 1998-06-26 00:00:00.0" /> Εκτεθειμένος ο Γερ. Αρσένης | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτεθειμένος ο Γερ. Αρσένης
  • Οπως αποκάλυψε η Αλ. Παπαρήγα, ο υπουργός Παιδείας ψήφισε υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων
  • "Εκ παραδρομής το έκανα", απολογήθηκε ο υπουργός

Σοβαρά εκτεθειμένος έμεινε χτες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, καθώς - όπως αποκάλυψε στην ομιλία της η Αλ. Παπαρήγα - στην πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Γερ. Αρσένης ψήφισε την τροποποίηση του άρθρου 16, προκειμένου να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως ζητούσε η πρόταση της ΝΔ και ψήφισαν και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οπως προέκυψε από το πρακτικό της σχετικής ψηφοφορίας, που κατέθεσε η Αλ. Παπαρήγα, ο υπουργός Παιδείας ψήφισε υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 παράγραφος 8 εδάφιο β (πρόταση της ΝΔ), που έλεγε ότι καταργείται το εδάφιο που προέβλεπε ότι "η σύσταση ανωτάτων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται".

Ο Γερ. Αρσένης έδειξε να αιφνιδιάζεται, ψέλλισε κάτι περί "ανακρίβειας", αλλά όταν αργότερα πήρε το πρακτικό, έσπευσε να πει ότι "εκ παραδρομής" ψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη. Τόνισε ότι είναι αντίθετος με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και είπε ότι γι' αυτό καταψήφισε και την πρόταση της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (αφορούσε τις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 16).

Η, τουλάχιστον, επιπόλαιη στάση του υπουργού Παιδείας, που εμφανίζεται σε ψηφοφορία για την αναθεώρηση να κάνει λάθος σε ένα άρθρο που κατεξοχήν αφορά το υπουργείο του και αν μη τι άλλο απασχόλησε εκτενώς όλα τα κόμματα, σχολιάστηκε από την Αλ. Παπαρήγα, που είπε:

"Βεβαίως είμαι υποχρεωμένη να δεχτώ αυτό που λέτε σήμερα. Επιτρέψτε μου να έχω μία επιφύλαξη. Πιθανόν να είναι μία επανατοποθέτηση. Καλό είναι αυτό, έστω και αν επανατοποθετείστε. Ελπίζω να μην προκύψουν και άλλες παραδρομές, διότι και ο Γ. Παπανδρέου, ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας, έχει ψηφίσει με τον ίδιο τρόπο, όπως και ο Θ. Πάγκαλος κλπ. Ελπίζω να μην υπάρχουν πολλές παραδρομές. Καλό είναι, αν η πίεση οδηγεί στο να αλλάζετε έστω και εκ των υστέρων την ψήφο. Για όσους ισχύει αυτό καλό είναι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ