Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κριτική επί της διαδικασίας

Κριτική επί της διαδικασίας περισσότερο που ακολουθεί η κυβέρνηση για να περάσει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική παρά για την ουσία της, έκανε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος.Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε λόγο για απουσία "συνολικού σχεδίου", "μη σοβαρή μελέτη" των προβλημάτων, "αυτοσχεδιασμούς και αλληλοσυγκρούσεις" και άλλα παρόμοια.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος καταδίκασε μεν την επέμβαση των ΜΑΤ στον πρόσφατο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, αλλά δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για "λυπηρή εικόνα σύγκρουσης στο χώρο των εκπαιδευτικών, για την οποία μόνο στενόμυαλοι κυβερνητικοί γραφειοκράτες μπορούν να επιχαίρουν".

Μάλιστα με αφορμή τη μη εκλογή του καθηγητή Νανόπουλου στο Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, βρήκε την ευκαιρία να πει ότι στα πανεπιστήμια υπάρχει πρόβλημα "κυριαρχίας των συντεχνιακών συμφερόντων του εκμαυλισμού και του αποπροσανατολισμού των εκπαιδευτικών προς άλλες από το επιστημονικό τους έργο κατευθύνσεις".

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ, μία από τις αιτίες του προβλήματος της παιδείας είναι οι πολλοί νόμοι που ψηφίζονται και οι συχνές εναλλαγές υπουργών, οι οποίοι δεν έχουν "στρατηγική και σταθερότητα". Είπε ότι "θα καταλήξουμε στο περιθώριο της Ευρώπης", ενώ για την επετηρίδα η κριτική του εστιάστηκε μόνο στον τρόπο με τον οποίο έγινε η κατάργησή της. Συγκεκριμένα, η σχετική αποστροφή είναι: "Υποκαταστήσατε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με την κατάργηση της επετηρίδας διορισμού των εκπαιδευτικών με έναν τρόπο που χειρότερος δεν μπορούσε να υπάρξει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ