Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ
το αντεργατικό τερατούργημα!

Την αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγουν την ερχόμενη Τρίτη τα σωματεία του Πειραιά, με συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή. Πανεργατικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 16 του Ιούλη, αποφάσισε το ΕΚΑ. Σύσκεψη συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας

Με το νομοσχέδιο, επίσημη εργασία θα θεωρείται η μερική απασχόληση, η ευκαιριακή απασχόληση, επισήμανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου στο Μεσολόγγι. Εφαρμόζεται ένα καθεστώς εργασιακών σχέσεων, το οποίο θα κάνει πιο φθηνή και πιο εκμεταλλεύσιμη την εργατική δύναμη. Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε το γεγονός ότι αυτές οι αλλαγές είναι μακροπρόθεσμης σημασίας, γι' αυτό έχει σημασία να τις παρεμποδίσουμε. Ακόμα κι αν οι εργαζόμενοι πετύχαιναν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, θα ήταν επιτυχία, κυρίως, με την έννοια της αξιοποίησης του χρόνου για να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη για να μετριαστεί το κακό και στη συνέχεια να ανατραπεί, κατέληξε η ΓΓ του Κόμματος.

Χτες, εξάλλου, σε μια απόφαση - κόλαφο, για την κυβέρνηση και τους στυλοβάτες της στο συνδικαλιστικό κίνημα, κατέληξε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας,απορρίπτοντας συνολικά το αντεργατικό νομοσχέδιο, που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, καταγγέλλοντας την εμμονή της κυβέρνησης σε αντεργατικές μεθοδεύσεις και απαιτώντας να αποσυρθεί αμέσως το νομοθετικό έκτρωμα.

Επίσης, το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας ζητά από τη ΓΣΕΕ να αποχωρήσει από κάθε διαδικασία "κοινωνικού διαλόγου",και αποφάσισε: Να διοργανώσει πανεργατικό συλλαλητήριο στις 16 του Ιούλη στην πλατεία Κάνιγγος, καθώς επίσης ενημερωτική καμπάνια.Την αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγουν την ερχόμενη Τρίτη τα σωματεία του Πειραιά, με την οργάνωση συλλαλητηρίου στην πλατεία Κοραή,ενώ σύσκεψη συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας.


ΣΕΛ.  6   -   7,    14   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ