Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε αναμονή απόφασης για το ΜΙΝΙΟΝ

Μετά από πολλές αναβολές και κωλυσιεργία, συζητήθηκε τελικά χθες στο Εφετείο Αθηνών η αίτηση για την υπαγωγή του ΜΙΝΙΟΝ στις διατάξεις του άρθρου 44 του νόμου 1892 περί ρύθμισης των χρεών του και εντός των επομένων ημερών αναμένεται να βγει η απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστική "Οδύσσεια" για την υπαγωγή της εταιρίας σ' αυτό το άρθρο έχει αρχίσει πολλούς μήνες πριν. Ομως, πότε τα συμφέροντα και η κωλυσιεργία της Εθνικής Τράπεζας, πότε οι ενστάσεις των πιστωτών και πότε των ασφαλιστικών ταμείων, είχαν αποτέλεσμα να μην έχει ξεδιαλύνει ακόμα η υπόθεση, με συνέπεια να παρατείνεται η αβεβαιότητα για το μέλλον της εργασίας των 400 εργαζομένων του ιστορικού πολυκαταστήματος.

Χθες οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ έδωσαν και πάλι το "παρών" στο Εφετείο. Αυτή τη φορά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί, δεν επιχείρησαν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να μπουν στο χώρο του Εφετείου.

Ενόψει της αναμονής της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, ο Γ. Πέρος, γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ, δήλωσε: "Καλούμε την κυβέρνηση και τους εργοδότες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να μην οδηγηθούν οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ στην ανεργία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ