Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εν κρυπτώ συνάντηση για τα λιμάνια

Μια "εν κρυπτώ" συνάντηση, όπου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων στα λιμάνια, ενόψει της ιδιωτικοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας μεταξύ των υπουργών Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου και Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χτεσινή ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών, όπου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά ζητήματα, ενώ δεν πάρθηκε κάποια απόφαση. Πάντως, μετά το τέλος της συνάντησης, σε ερώτηση προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Σ. Σουμάκη αν συζητήθηκε το ζήτημα των λιμανιών, απάντησε ότι "κουβεντιάστηκαν άσχετα πράγματα"! Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους προκειμένου να λύσει το ασφαλιστικό, που, όπως λέγεται, είναι και το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, προκειμένου να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Υπολογίζεται ότι σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών θα επιβαρυνθεί το δημόσιο με τη συνταξιοδότηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων. Από μια αποτίμηση που έχει γίνει, η επιβάρυνση στο Δημόσιο μόνο για τον ΟΛΠ ανέρχεται σε 100 δισεκατομμύρια δραχμές.

Πάντως χτες το μεσημέρι σε συνάντηση που είχε η Ενωση των λιμενεργατών του ΟΛΠ με τον ΥΕΝ Σ. Σουμάκη,ο δεύτερος δεν τους είπε κάτι καινούριο, αλλά να περιμένουν τις προτάσεις τις κυβέρνησης. Το ΔΣ της ΟΜΥΛΕ σε συνεδρίασή του αποφάσισε την έναρξη νέων κινητοποιήσεων, αν η κυβέρνηση πριν δώσει τις προτάσεις της στους εργαζόμενους προχωρήσει αιφνιδιαστικά στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ