Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"
ΟΧΙ στο νομοσχέδιο - λαιμητόμο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Ο συνδυασμός ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κυβέρνηση για το αντεργατικό τερατούργημα που προωθεί, στοχεύοντας στην ανατροπή του 8ωρου, της πλήρους απασχόλησης και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

"Η κυβέρνηση, υπηρετώντας πιστά τις εντολές του κεφαλαίου, ταυτίζεται πλήρως με τις πολιτικές του επιδιώξεις, για την υποταγή της εργατικής τάξης και του κινήματός της, με την καρατόμηση των θεμελιωδών κατακτήσεών της", τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

"Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - συνεχίζει - στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΘ, πρότεινε την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Διοίκησης του ΕΚΘ, με στόχο την υλοποίηση αγωνιστικού προγράμματος, με άξονες την απόφαση για 24ωρη και 48ωρη απεργία αυτόν τον μήνα, το συντονισμό των Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας και Θράκης, τον αποκλεισμό των εισόδων της πόλης, τον αποκλεισμό του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "Αυτόνομη Παρέμβαση"), που αρκέστηκε στη φραστική καταδίκη του νομοσχεδίου και στην απαίτηση προς τη ΓΣΣΕ, να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο "διαλόγου" με την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, από "μηδενική βάση"!

Ας βγάλουν οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματά τους, αν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους η αδράνεια και η κωλυσιεργία τούτες τις κρίσιμες ώρες, που το νομοσχέδιο - λαιμητόμος έχει δημοσιευτεί. Η αγωνιστική συσπείρωση της εργατικής τάξης για την απόσυρση αυτού του τερατουργήματος είναι μονόδρομος και οποιαδήποτε άλλη στάση, αποτελεί δεκανίκι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των βιομηχάνων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ