Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Από τον Πειραιά αρχίζουν οι κινητοποιήσεις

Παμπειραϊκό, πανεργατικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη. Στα δικά τους χέρια παίρνουν οι εργαζόμενοι την προετοιμασία και το περιεχόμενο της πανεργατικής απεργίας στις 23 Ιούλη

Ο Πειραιάς ανοίγει την αυλαία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου, που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και βάζει τορπίλη στην ίδια την υπόσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, με πανεργατική συγκέντρωση που οργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη στις 7μμ, στην πλατεία Κοραή, 21 πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης.Στην ίδια κατεύθυνση και με αίτημα να αποσυρθεί το νομοθετικό τερατούργημα, κινούνται πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, παίρνοντας ταυτόχρονα στα δικά τους χέρια την υπόθεση της προετοιμασίας και του περιεχομένου της 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας που υποχρεώθηκε να κηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 23 Ιούλη,μπροστά στην πανεργατική κατακραυγή.

Τα σωματεία του Πειραιά, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει ενημερωτικές περιοδείες στους εργασιακούς χώρους, καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και υπογραμμίζουν τις ιστορικές ευθύνες των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, που με τη συμμετοχή τους στον "κοινωνικό διάλογο" και την υπογραφή του κατάπτυστου "Συμφώνου Εμπιστοσύνης προς το 2000" έγιναν συνένοχοι και προπομποί του νομοθετικού εκτρώματος.

Να πάρουν μέρος μαζικά στην πανεργατική συγκέντρωση της Τρίτης καλεί όλους τους συνταξιούχους η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.Η ψήφιση του νομοσχεδίου, σημειώνεται μεταξύ άλλων, θα έχει μεγάλες και καταστροφικές συνέπειες σε όλο το εργασιακό και ασφαλιστικό σύστημα. Θα καλείται ο εργαζόμενος να προσφέρει τις υπηρεσίες του σύμφωνα με τις εντολές του κάθε εργοδότη, που θα απασχολεί τον εργαζόμενο ανάλογα με τα συμφέροντά του. "Δεν πρέπει να λείψει κανείς από τη συγκέντρωση - τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση - πρέπει να απαιτήσουμε να αποσυρθεί και να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα. Γιατί έχουμε δικαίωμα στη σύνταξη, στην περίθαλψη, στη ζωή".

"Η κυβέρνηση, πιστή "λογίστρια" των πολυεθνικών, στην προσπάθεια υλοποίησης όλων τους των εντολών, στήνει στο απόσπασμα το 8ωρο, την πλήρη απασχόληση, τις συλλογικές συμβάσεις", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά "Η ΕΝΟΤΗΤΑ" και απαιτεί την απόσυρση τώρα του κατάπτυστου νομοσχεδίου.

"Το ταξικό προσκλητήριο - υπογραμμίζεται - σήμερα μπροστά στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, πρέπει να συνοδεύεται από την απόφασή μας: "Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα που επιβάλλαμε, βήμα το βήμα, κάτω από πολύχρονους και επίμονους αγώνες, δε θα αφήσουμε να μπουν κάτω από τη σιδερένια φτέρνα των πολυεθνικών". Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα όλων των εργαζομένων προς την κυβέρνηση, καθώς και στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ".

Σύσκεψη των σωματείων της Αθήνας

Ο συντονισμός της δράσης για τη συνολική απόρριψη του αντιδραστικού νομοσχεδίου για τα εργασιακά, αλλά και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, είναι ο στόχος πλατιάς σύσκεψης που διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στις 7μμ, στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ