Τρίτη 7 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οταν ο Κίνκελ διατάζει...

Είναι γνωστός ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Κ. Κίνκελ στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να επεκτείνει τη γερμανική ζώνη επιρροής προς τα Βαλκάνια. Για τη δράση του και τις μεθόδους που χρησιμοποίησε ο Κ. Κίνκελ, ο οποίος ήταν παλιότερα επικεφαλής των υπηρεσιών αντικατασκοπίας, προκειμένου να επιβάλει τη θέληση της Γερμανίας στους "κοινοτικούς εταίρους", έχουν μιλήσει και οι "δικοί μας" που συμμετείχαν τότε στα κοινοτικά όργανα. Δεν ξαφνιάζει, επόμενα, κανέναν η τωρινή συμπεριφορά του Γερμανού υπουργού, ο οποίος κάλεσε προχθές τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να ακολουθήσουν τις ΗΠΑ στις προσπάθειες για συμμετοχή του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου" (UCK) στις διαπραγματεύσεις για τη σερβική επαρχία.

Ο Κίνκελ δήλωσε, επίσης, ότι τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας Επαφής πρέπει να διαπραγματευτούν με εκπροσώπους του UCK εφόσον η Οργάνωση έχει καταλάβει σημαντικά εδάφη και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν τις πιέσεις προς το μετριοπαθή ηγέτη των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι άλλη μια φορά οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ, μεταξύ αυτών και ο Κ. Σημίτης, θα σπεύσουν να ικανοποιήσουν την εντολή του εκπροσώπου του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Και φυσικά, δεν περιμέναμε ότι θα ύψωνε το ανάστημά του ο Ελληνας ομόλογός του, Θ. Πάγκαλος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ