Τρίτη 7 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αστυνομοκρατία για τους... λαοπρόβλητους

Ενα άνευ προηγουμένου αστυνομοκρατικό καθεστώς επιβλήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λαμία και γενικά στη Φθιώτιδα, επειδή έτσι επέβαλαν οι ανάγκες του... λαοπρόβλητου πρωθυπουργού και της κουστωδίας του. Τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις, προερχόμενες και από τις γύρω περιοχές (Δομοκό, Ευρυτανία, Λιβαδειά, Βόλο), που είχαν φτάσει από την Παρασκευή, επέβαλαν συνθήκες που θύμιζαν στρατιωτικό νόμο από όπου διάβηκε η κυβερνητική αποστολή.

Χαρακτηριστικά του κλίματος που διαμορφώθηκε είναι τα εξής:

  • Οι κεντρικοί δρόμοι της Λαμίας το Σάββατο είχαν μετατραπεί σε... άβατο για τον πληθυσμό της περιοχής, καθώς, τόσο για την εξασφάλιση του απρόσκοπτου της ομιλίας του πρωθυπουργού, όσο και για τις μετακινήσεις των κυβερνώντων, αποφασίστηκε ο αστυνομικός αποκλεισμός του κέντρου της Λαμίας. Αποτέλεσμα να αποκοπεί εξ ολοκλήρου το βόρειο από το νότιο τμήμα της πόλης.
  • Σε πλήρη δε, ετοιμότητα βρίσκονταν διαρκώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που μάλιστα είχαν στρατοπεδεύσει στο στρατόπεδο ΜΕΡΥΠ. Ενδεικτική δε, της κατάστασης είναι ότι ανά τριάντα σχεδόν μέτρα υπήρχαν αστυνομικοί, ένστολοι και μη, στους δρόμους της πόλεις, στις στάσεις των λεωφορείων κλπ.

Το τι συνέβη το Σαββατοκύριακο στην περιοχή μπορεί να γίνει αντιληπτό από το γεγονός και μόνο ότι το Δημοτικό Θέατρο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Κ. Σημίτης το Σάββατο, είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις που το φρουρούσαν από την προηγούμενη μέρα!

Περιττό να σημειωθεί ότι κάθε μετακίνηση του πρωθυπουργού γινόταν αντιληπτή από την τεράστια φάλαγγα των περιπολικών που έζωναν τα οχήματα της κυβερνητικής αποστολής, ενώ ακόμα πιο περιττό είναι να καταγραφεί η... ανακούφιση των Λαμιωτών όταν το κυβερνητικό κλιμάκιο και οι στρατιές των παρατρεχάμενων απομακρύνθηκαν από την πόλη, κατευθυνόμενοι για... ψάρι στον Καραβόμυλο. Οσο για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αδιόριστων καθηγητών το πρωί του Σαββάτου στη Λαμία, έγινε φυσικά υπό το... άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ