Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα "ενδιαφέροντα" της αυστριακής προεδρίας

Η διεύρυνση της Ενωσης, η "Ατζέντα 2000" και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο ήταν τα θέματα που συζήτησαν χτες στην Αθήνα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αυστρίας.

Ο Θ. Πάγκαλος υποδέχτηκε τον Αυστριακό συνάδελφό του Βόλφανγκ Σούσελ, ο οποίος πραγματοποιεί την καθιερωμένη "βόλτα" των πρωτευουσών των χωρών -μελών της ΕΕ, καθώς η χώρα του ανέλαβε την προεδρία της Ενωσης.

Τα θέματα της συζήτησης των υπουργών, ασφαλώς, περιγράφουν τις προτεραιότητες της αυστριακής προεδρίας κατά το τρέχον εξάμηνο.

Το Κυπριακό και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς άπτονται των διαδικασιών της διεύρυνσης της ΕΕ, αναμένεται να αποτελέσουν σοβαρά προβλήματα στις επιδιώξεις της προεδρίας. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Β. Σούσελ υπογράμμισε ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντική και στρατηγική εταίρο και υπάρχει η πολιτική βούληση για την προώθηση των σχέσεών της με την Κοινότητα, αρκεί βέβαια, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, να το επιθυμεί και η άλλη πλευρά.

Ο Θ. Πάγκαλος σημείωσε από την πλευρά του ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και ότι προσεγγίζει εποικοδομητικά την εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ