Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛ. ΑΣ
Οργιάζουν οι φήμες

Με πλήρη μυστικότητα συνεχίζει τις έρευνες ο εισαγγελέας Γ. Γεράκης για τις παράνομες άδειες παραμονής αλλοδαπών στη χώρα μας και τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. Ο εισαγγελικός λειτουργός προσπαθεί να διασταυρώσει και να αξιολογήσει όλες τις πληροφορίες που φτάνουν στο γραφείο του, χωρίς να διαρρέει τίποτα στον Τύπο σχετικά με την πορεία των ερευνών.

Την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας δεν κοινοποιεί τίποτα για την έρευνα που διενεργεί, οργιάζουν σκόπιμα φήμες που διάφοροι διαρρέουν στον Τύπο, με σκοπό μάλλον να δημιουργήσουν σύγχυση και να αποπροσανατολίσουν την εισαγγελική έρευνα.

Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε ότι χτες το βράδυ κυκλοφορούσαν πληροφορίες ότι άγνωστος απέστειλε κασέτα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Ι. Παπαδογιαννάκη, ο οποίος στη συνέχεια την παρέδωσε στον αρχηγό της Αστυνομίας, Αθ. Βασιλόπουλο, και αυτός με τη σειρά του στον εισαγγελέα Γ. Γεράκη. Οταν θέσαμε υπόψη τις σχετικές πληροφορίες στον αρχηγό της Αστυνομίας, τις διέψευσε κατηγορηματικά και είπε ότι αγνοεί παντελώς τέτοια κασέτα.

Αλλες φήμες και πληροφορίες έφεραν τον Γ. Γεράκη να κατέχει στοιχεία που αποδεικνύουν, ότι ανώτατοι αξιωματικοί με πλαστά παραστατικά έπαιρναν λεφτά από τα μυστικά κονδύλια της ΕΛ.ΑΣ που προορίζονται για πληροφοριοδότες. Τα σενάρια φτάνουν μέχρι δημοσιεύματα, όπως έγινε σε προχτεσινή απογευματινή εφημερίδα, σύμφωνα με το οποίο απατημένη γυναίκα για "λόγους... ερωτικού πάθους" έκανε το ανώνυμο τηλεφώνημα και άφησε στον τηλεφωνικό θάλαμο το γνωστό φάκελο με τα ονόματα των ελληνοποιημένων αλλοδαπών.

Στο μεταξύ, χτες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χ. Αναστασόπουλος απέστειλε εγκύκλιο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με την οποία το αστυνομικό προσωπικό θα πρέπει να υποβάλει δηλώσεις του "πόθεν έσχες", μέχρι τις 28 Αυγούστου, όπως προβλέπεται με το νόμο 2622/1998, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ