Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΗΣ ΚΟΨΙΔΗΣ
Πρόκειται για εξαναγκασμό σε παραίτηση

Με δήλωσή του ο Μάκης Κοψίδης,μέλος του ΕΣΡ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ υπογράμμισε:

"Η παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ Γ. Κασιμάτη είναι μια μορφή αντίδρασης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει το ΕΣΡ σε μοχλό προώθησης κυβερνητικών επιλογών ή, στην καλύτερη περίπτωση, σε διακοσμητικό όργανο, σε όργανο επικύρωσης των αποφάσεών της.

Ο Γ. Κασιμάτης δεν ακολούθησε το δρόμο του συμβιβασμού, δε δέχτηκε να αναλάβει το ρόλο του νεροκουβαλητή των κυβερνητικών αποφάσεων. Αντίθετα, συγκρούστηκε στην πράξη με κυβερνητικές επιλογές, ενώ κατ' επανάληψη απαίτησε τη δημιουργία της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, της στελέχωσης του ΕΣΡ, ώστε να υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις για έναν ουσιαστικό ρόλο του συμβουλίου στις ραδιοτηλεοπτικές εξελίξεις.

Με την πρακτική του αυτή ήρθε σε σύγκρουση με τη συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης - που βρίσκεται σε εξέλιξη - και στόχο έχει τη μετατροπή του ΕΣΡ σε παράρτημα της οδού Ζαλοκώστα. Ουσιαστικά πρόκειται για εξαναγκασμό σε παραίτηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ